PATRIMONIUL S.F.T. AR PUTEA FI VANDUT DE BORZA!!!

PATRIMONIUL S.F.T. AR PUTEA FI VANDUT DE BORZA!!!

Mesajde Daniel pe 20 Sep 2013, 12:45

Conform sit-ului Sursazilei.ro, aflam urmatoarele informatii socante:

Remus Borza administrează și falimentara Societate Feroviară de Turism. Un patrimoniu impresionant ar putea fi vândut pentru stingerea datoriilor.

Imagine

După aproape opt luni de insolvență, Societatea Feroviară de Turism (SFT), a rămas fără administratorul judiciar, respectiv consorţiul format din practicienii în insolvenţă, „Cîmpeanu, Deszi și Gheorghe”.

Surse oficiale din cadrul Societății Feroviare de Turism au declarat pentru Sursa Zilei că noul administrator judiciar al SFT este firma Euro Insol, condusă de Remus Borza. „Consorțiul de practicieni Cîmpeanu, Deszi, Gheorghe SPRL nu mai are atribuții de administrator judiciar la SFT. Noul administrator judiciar al SFT este Euro Insol. Ministerul Transporturilor, proprietarul Societății Feroviare de Turism a decis rezilierea contractului de administrare judiciară a SFT pentru că după opt luni de insolvență nu s-au redus pierderile. Mai mult, administratorul judiciar a dat afară nouă oameni pentru a nu fi obligată SFT să plătească salarii compensatorii. Vineri, (n.r. 13 septembrie), s-au demarat procedurile de schimbare a administratorului judiciar. La începtutul acestei săptămâni, reprezentanții consorțiului de practicieni în insolvență s-au întâlnit la Complexul Astoria Snagov pentru a stabili procedura de transfer a documentelor”, ne-au declarat sursele citate.

81-0920-9 GN.JPG
Trenul Regal, un activ de mare valoare al SFT. / Foto arhiva.


La începutul acesui an, SFT înregistra datorii de peste 1,6 milioane de euro și avea de recuperat creanțe liitigioase de aproape 2,5 milioane de euro. „În ultimele opt luni, administratorul judiciar nu a reușit reducerea datoriilor. Procedura de insolvență este o perdea de fum pentru a se putea vinde tot patrimoniul rămas după metoda practicată în cazul pierderii hotelului Astoria de lângă Gara de Nord. Înglodată în datorii de milioane de euro, Societatea Feroviară de Turism se pregătește de lichidare. Euro Insol are ce să vândă, Complexul Astoria Snagov, Hotelul Bucovina din Vatra Dornei, complexului turistic Decebal din Eforie Nord și Căminului Grant din Capitală sunt active de zeci de milioane de euro vânate de rechinii imobiliari”, ne-au mai explicat sursele din cadrul SFT.

Contactat telefonic, Remus Borza a confirmat că societatea e care o conduce, Euro Insol, a preluat administrarea judiciară a SFT.

Sursa si mai multe despre Remus Borza, pe sursazilei.ro

Imagine Foto arhiva.

P.S. Ma intreb si eu ce face Guvernul pentru protejarea patrimoniului feroviar al Romaniei, care pana si in tari mai sarace precum Bulgaria, este protejat si reconditionat. Daca aceasta informatie este reala 100%, atunci sa nu ne mire ca Trenul Regal precum si alte vagoane si locomotive de patrimoniu ar putea fi vandute. Cine stie, poate chiar la fier vechi. Oricum Romania risca sa ramana fara o buna parte din acest patrimoniu extrem de valoros!
Avatar utilizator
Daniel


Mesaje: 9777
Membru din: 28 Oct 2009, 21:05
Localitate: Bucuresti
Avertismente: 1

Re: PATRIMONIUL S.F.T. AR PUTEA FI VANDUT DE BORZA!!!

Mesajde Timishan pe 15 Ian 2014, 10:56

Legile pe care le-au votat si le mentin sunt menite sa le desavarseasca mizeria sufleteasca politicienilor astora. :cry:
Avatar utilizator
Timishan


Mesaje: 8
Membru din: 11 Ian 2014, 23:15
Localitate: Ciorogirla, Ilfov, Romania


Înapoi la ISTORIE FEROVIARA / RAILWAY HISTORY

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Webdesign www, książki księgarnia internetowa podręczniki