Ei bine, deoarece nu aveam inca un subiect care sa cuprinda strict locomotivele altor companii nationale care tranziteaza Romania, am deschis astazi unul. Aici am rugamintea sa postati imagini si informatii legate de locomotivele companiei nationale bulgare BDZ, sau ale operatorilor privati din Bulgaria.
Recent, am suprins din goana trenului la Videle un convoi de marfa in care erau intercalate trei locomotive bulggaresti, fabricate in Romania. Nu am reusit sa surpind decat EA-ul 46-007-8 a Depoului Burgas, aflat in dotarea BDZ. In convoi se mai aflau dou masini DA060 ale unui operator privat bulgar, insa nu am reusit sa le surprind.
Ceea ce este interesant, insa nu se poate evidentia din cauza calitatii imaginii (am avut doar telefonul la indemana) este o placuta pe care scrie depoul apartinator, o traditie care a existat si in Romania dar care din pacate, a fost abandonata...
Cel mai probabil, convoiul se indrepta catre Bulgaria, dupa ce masinile cu pricina au fost reparate in unitatile specializate din Romania.