Vagoane Astra Arad pentru Brazilia!!!

Vagoane de orice tip si din orice epoca din toata lumea.

Vagoane Astra Arad pentru Brazilia!!!

Mesajde zofei.2006 pe 04 Oct 2012, 10:27

Astra Vagoane e gata să trimită primele vagoane în Brazilia

astra_1_64489900.JPG
astra_2_94262500.JPG
astra_5_66791200.JPG
astra_7_14983200.JPG
astra_8_36238500.JPG
astra_10_08731500.JPG
astra_12_72823800.JPG
astra3_35070700.JPG

Astra Vagoane Călători,cel mai mare jucător intern pe piața producătorilor de vagoane de cale ferată și tramvaie, face ultimele pregătiri pentru a putea expedia primele vagoane de călători în Brazilia. Industriaşul a câştigat un contract de 100 milioane de euro cu Vale, una dintre cele mai mari companii din lume.

Astra Vagoane Călători, deţinută de omul de afaceri Valer Blidar, se pregăteşte să onoreze primele comenzi din partea gigantului Vale, compania cu sediul la Rio de Janeiro, una dintre cele mai mari companii din lume, cu activităţi în siderurgie, energie, producţie de oţel, minerit şi logistică. Astra a câştigat în urma unei licitaţii un contract în valoare de 100 de milioane de euro, urmând să livreze companiei braziliene aproximativ 100 de vagoane de călători, într-o perioadă de doi ani şi jumătate.

Primele 11 vagoane destinate Braziliei sunt aproape gata. "Primele 11 vagoane vor fi recepţionate luna viitoare, urmând ca expedierea (către Brazilia n.red) să se facă în decembrie", a declarat pentru ECONOMICA.NET Valer Blidar, patronul Astra Vagoane. Potrivit acestuia, compania va livra al doilea transport, format din 28 de vagoane, în luna aprilie a anului viitor.

Din cele 100 de vagoane, 96 sunt de călători, 2 sunt vagoane generator şi alte 2 sunt vagoane poştale. Vagoanele de călători au o capacitate de 96 de locuri la clasa a doua şi 74 la clasa 1.
Vagoanele Astra vor transporta călători pe o lungime de 1.200 de km în regiunea de Nord-Est a ţării sud-americane pe o cale ferată care face legătura între ţărmul atlantic şi bazinul Amazonian.

Am pierdut alte contracte în faţa chinezilor

Blidar nu se mulţumeşte însă cu contractul cu Vale, care îi va asigura un venit considerabil timp de doi ani şi jumătate. Omul de afaceri caută şi alte contracte în America de Sud. "Noi avem om în zonă, în America de Sud, care tatonează terenul acolo, discută. O să vedem ce se va întâmpla pentru că un contract se obţine foarte greu", ne-a mai declarat Blidar.

Patronul Astra Vagoane dorea un contract şi în Malaysia, dar business-ul a căzut. "În Malaysia nu am reuşit pentru că s-au dus chinezii, inclusiv cu finanţare. Statul chinez sprijină firmele în domeniul acesta, astfel că au mai multe şanse deşi produsul lor e mult inferior", ne-a explicat Blidar.

Cum a obţinut contractul din Brazilia

În ceea ce priveşte contractul cu Vale, Blidar spunea la vremea participării la licitaţie, că obţinerea contractului a fost un demers destul de dificil. Mai ales că a avut nevoie de o scrisoare de garanţie bancară, pe care a obţinut-o, într-un final, de la EximBank. "Am fost la patru, cinci bănci locale şi niciuna nu mi-a dat această scrisoare ce acoperea 30% din valoarea contractului. Condiţiile impuse de aceste bănci, pe care nu vreau să le numesc, erau imposibil de îndeplinit, în schimb la EximBank am găsit ajutorul de care aveam nevoie", declara în luna februarie Valer Blidar.

Mai rău ca în Congo

Blidar mai speră să vândă din vagoanele produse la Arad şi către CFR Călători, dar pe termen scurt proiectul pare puţin realizabil. "Noi sperăm că se va trezi şi CFR să facă investiţii, pentru că foarte puţine vagoane de-ale lor corespund normelor europene. Majoritatea sunt vechi de 50-70 de ani. În 2012 însă nu am avut repartiţii pentru investiţii în calea ferată. Suntem singura ţară din lume care nu a repartizat bani pentru investiţii în calea ferată. Până şi în Congo se fac astfel de investiţii", a mai spus Blidar.

Grupul Vale, este un conglomerat de companii cu sediul central în Brazilia și se situează pe locul doi în lume în sectorul mineritului. Prezent în 38 de țări, de pe cinci continente, gigantul are la momentul actual peste 126.000 de angajați proprii și încă 50.000 care sunt implicați în proiectele companiei.

Compania Astra Vagoane Călători Arad este cel mai mare jucător intern pe piața producătorilor de vagoane de cale ferată și tramvaie pentru călători din România, fiind principalul furnizor al CFR Călători.

Sursa: http://www.economica.net/astra-vagoane- ... 35199.html
English/French on PM!

Imagine Imagine
Equinoxe

Trance does not lead to drugs. It is the drug.
It's a way of sharing your deepest emotions with others.
zofei.2006

Avertismente: 16

Re: Astra Vagoane e gata să trimită primele vagoane în Brazi

Mesajde Daniel pe 04 Oct 2012, 12:10

Foarte interesant, insa la CFR Calatori majoritatea vagoanelor nu au intre 50 si 70 de ani. Din cate stiu cele mai vechi vagoane in fucntiune sunt cele de pe la finele anilor '60, insa acestea nu au o pondere semnificativa in parcul CFR Calatori. Chiar de 70 de ani vechime, nu am identificat in circulatie... Cele mai vechi erau "Dimitroavele" fabricate pe la mijlocul anilor '50, deci daca mai existau in circulatie nu ar fi avut mai mult de 60 de ani, fiind retrase inca de la inceputul anilor 2000.

In rest, e de admirat faptul ca Astra Arad reuseste sa penetreze pe pietele din intreaga lume cu produse de calitate. Felicitari! :clap: :clap: :clap:
Daniel

Avertismente: 1

Mesajde zofei.2006 pe 05 Oct 2012, 12:28

Prima firma privata din Romania care incearca sa se impuna in afara Europei :D .
English/French on PM!

Imagine Imagine
Equinoxe

Trance does not lead to drugs. It is the drug.
It's a way of sharing your deepest emotions with others.
zofei.2006

Avertismente: 16

Mesajde Daniel pe 05 Oct 2013, 11:07

La cererea "publicului calator" de pe Facebook, aceasta stire se complecteaza si cu un fimulet recent legat de expedierea acestor vagoane:

:character-kermit:
Daniel

Mesajde Daniel pe 22 Noi 2013, 17:45

Iata ca zilele acestea la Constanta 28 de vagoane pentru Brazilia au fost imbarcate pe un vapor, la dana 38 a portului. Vagoanele au fost învelite în prelată albă, pentru a fi protejate de lovituri şi alte incidente nedorite.

Imagine

Agentul navei Albanyborg este Idu Shipping & Services. Vasul, sub pavilion Olanda, are o lungime de 142 de metri şi o lăţime de 21 de metri. Pescajul cargoului este de 7,1 metri.

Imagine

Valoarea contractului este de peste 116 milioane de euro. Astra Vagoane Călători SA livrează pentru Brazilia vagoane de clasa I, clasa a II-a şi vagoane restaurant realizate după ultimele standarde tehnice, de confort şi de siguranţă.

Detalii si mai multe imagini pe: ziuaconstanta.ro

:dance:
Daniel

Re: Vagoane Astra Arad pentru Brazilia!!!

Mesajde Daniel pe 14 Ian 2014, 18:04

Ei bine, iata si cateva imagini cu vagoanele produse de Astra pentru Brazilia. Multumiri speciale prietenului meu Elder Sandim pentru imaginile trimise! :clap: :clap: :clap:

Exterior al unui vagon.jpg
Foto: Elder Sandim (2014)

Colaj cu interioarele acestui salon Astra Arad.jpg
Foto: Elder Sandim (2014)

:dance:
Daniel

Mesajde Timishan pe 16 Ian 2014, 00:16

Foarte bine.Trecand peste faptul ca cineva se imbogateste cu acest contract, ma bucur ca romani de-ai nostri au de munca, iar pe de alta parte, fiindca ani buni de acum inainte avem "Made in Romania" peste ocean.Imi place si cum sunt vopsite, si interiorul este de bun-gust.
Timishan

Mesajde Daniel pe 16 Ian 2014, 00:51

In mare parte ai dreptate, pentru ca oricat de contoversat este patronul de acolo prin presa, a preluat o fabrica pe care nu a dat-o la fier vechi asa cum au facut altii, si da de munca in continuare unor oameni. Eu am ramas si acum impresionat de cum arata vagoanele restaurant sau dormitoarele noi de la Astra si cred ca sunt intr-adevar niste produse de exceptie, chiar daca sa zicem ca mai au si minusuri. E drept ca in materie de vagoane de clasa eu sunt fanul vagoanelor compartimentate si nu-mi plac deloc cele de tip salon, insa daca asta cere clientul, probabil n-ai ce face...

In alta ordine de idei, produsele romanesti pentru export dintotdeauna au avut cautare, si cazul de fata este o prelungire a traditiei pe care ne-o facusem ca tara inainte de 1989. Pe de alta parte, din ce am vazut eu inafara tarii nu prea se mai fac vagoane de clasa decat prin Austria daca nu ma insel, si prin alte cateva tari, majoritatea producatorilor orientandu-se mai mult catre automotoare. Astra Arad poate profita din plin de aceasta lacuna, pentru ca in lume, exista inca multe cai ferate care folosesc trenuri clasice si inca nu au trecut la automotoare masiv, ca in Europa, unde incet, incet ceea ce numim noi "tren" va disparea din pacate... In Germania pana in 2014 daca nu ma insel DB-ul vrea sa lasa aproape peste tot automotoare si trenuri de mare viteza... :(
Daniel

ÃŽnapoi la VAGOANE DIN LUME / WORLDWIDE COACHES