Pagina 1 din 1

Din arhiva TVR!!!

MesajScris: 31 Oct 2011, 14:23
de Daniel
Marti, 08.11.2011 pe canalul TVR 1 in cadrul emisiunii TVR 55, veti putea urmari incepand cu orele 12:20 un reportaj de exceptie, semnat de catre regretatul Alexandru Stark, un material care nu trebuie ratat de catre niciun pasionat adevarat! :dance:

"In calatoria noastra prin Arhiva TVR vom face astazi un scurt popas in Tara Motilor. Triplul Prim Plan pe care vi l-am pregatit ii va readuce in fata dumneavoastra pe cei care se ocupau in anii '70 de mentinerea si functionarea binecunoscutei "Mocanita". Cel care v-a plimbat pe urmele Mocanitei in anul 1978, pe ruta Alba - Abrud, a fost nimeni altul decat Alexandru Stark. Va invitam, asadar, sa aveti o calatorie placuta!" - dupa cum ne precizeaza si ne invita la o vizionare de exceptie, realizatorii emisiunii. :dance:

Inregistrarea acestei editii poate fi revazuta aici. ;)

Re: Din arhiva TVR!!!

MesajScris: 02 Noi 2011, 16:33
de COSTACHE MIHAIL
Imi amintesc reportajele acelea deosebite realizate de Alexandru Stark, de cele mai multe ori alaturi de Carmen Dumitrescu, doamna aceea blonda cu parul tuns scurt. Ei au realizat impreuna un documentar-jurnal de la Festivalul Cerbul de Aur de la Brasov in anul 1968. Daca D-l Alexandru Stark era mai domol cu o voce mai calma , in schimb doamna Carmen Dumitrescu la realizarea unor anchete TV punea uneori niste intrebari de nu mai stia nimeni sa raspunda!! Asa se intampla de ex. in emisiunile Reflector sau Ancheta TV.

Abia astept sa vad filmuletul, multumiri pentru anunt Daniel!

Re: Din arhiva TVR!!!

MesajScris: 02 Noi 2011, 18:04
de Daniel
Multumesc pentru aprecieri Mihail. Din pacate acelea au fost alte vremuri, si eu unul ma bucur cand revad materiale din acea perioada. Si eu sunt lafel de nerabdator sa vad aceasta emisie! :dance:

Re: Din arhiva TVR!!!

MesajScris: 02 Noi 2011, 20:03
de COSTACHE MIHAIL
Si totusi, as indrazni sa intreb , mai traieste Alexandru Stark? Cred ca nu, dar cand o fi incetat din viata? Cred ca tot tu Daniel ma vei putea lamuri! Doar lucrezi in domeniu!! :)

Re: Din arhiva TVR!!!

MesajScris: 03 Noi 2011, 11:59
de Daniel
Dupa cate stiu Alexandru Stark a decedat undeva pe la finele anilor '90 daca nu ma insel. Din pacate s-a dus dintre noi mult prea devreme... Oricum in urma sa au ramas niste productii de exceptie.

Re: Din arhiva TVR!!!

MesajScris: 09 Noi 2011, 16:52
de COSTACHE MIHAIL
Superb filmulet! Multumim Daniel pentru trimitere prin link! Cei care nu au vazut filmuletul, acesta a fost arhivat aici:
http://www.tvr.ro/inregistrari.php?file ... d=TVR%2055

Directorul de imagine care s-a ocupat cu redifuzarea acestui film este Daniel Raduca!!! :)

Daniel, sa mai cauti prin arhiva multimedia si alte filmulete asemanatoare!!!

Re: Din arhiva TVR!!!

MesajScris: 09 Noi 2011, 21:33
de Daniel
Mihail, nu eu sunt "responsabil" de gasirea acestor materiale, ci realizatorii emisiunii. BIneinteles ca ori de cate ori voi mai afla de ceva legat de trenuri, am sa va anunt pe toti. Oricum, sunt cred ca ultimele imagini ale liniei de la Alba la Zlatna pe ecartament ingust, inainte de normalizare. ;)

Re: Din arhiva TVR!!!

MesajScris: 09 Noi 2011, 23:19
de COSTACHE MIHAIL
Daniel, mai este un reportaj despre mocanita de pe sectia Alba - Zlatna, realizat de Sahia Film in anul 1982 cand s-a inaugurat linia de ecartament normal. Filmuletul l-am postat chiar eu pe youtube, interesant ca locomotiva de mocanita era cu aburi, nu diesel ca cea din filmul lui Alexandru Stark!
Re: Din arhiva TVR!!!

MesajScris: 09 Noi 2011, 23:28
de Daniel
Oke! :) Nu stiam si de acest reportaj al Sahia Film. Felicitari pentru ca ai facut rost de el! ;)

Re: Din arhiva TVR!!!

MesajScris: 09 Noi 2011, 23:31
de COSTACHE MIHAIL
L-a dat in anul 2000 pe TELE7 ABC, l-am inregistrat cu un videorecorder pe caseta VHS si l-am pus pe youtube de mai bine de un an, nu prea ma pricepeam atunci, dar eu zic ca se vede binisor!

Re: Din arhiva TVR!!!

MesajScris: 09 Noi 2011, 23:34
de Daniel
Apropos: daca te uiti la ultimul tau film vei regasi numele lui Alexandru Stark si pe acesta. ;)

Re: Din arhiva TVR!!!

MesajScris: 09 Noi 2011, 23:48
de COSTACHE MIHAIL
Exact asta am observat dupa ce am reurmarit filmuletul: Scenariul acestuia apartine tot D-lui Alexandru Stark!!!