Documentar feroviar la TVR Cultural!

Documentar feroviar la TVR Cultural!

Mesajde Daniel pe 15 Feb 2010, 15:45

Sa fiti pe faza pentru ca TVR Cultural va relua seria de reportaje "Cu 80 de tablouri la capatul lumii" - duminica 7 martie orele 11:00 - prima parte!!!

"Comisia Naţională a României pentru UNESCO împreună cu INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN a organizat o expoziţie itinerantă a unui grup de artişti plastici români în Rusia, Kazahstan şi Kârghâzstan.Traseul a cuprins oraşele : Astana-Karaganda-Alma-Ata(Kazahstan), Bişkek(Kârghâzstan), Novosibirsk – Irkuţk – Vladivostok – Sankt Peterburg – Moscova (Federaţia Rusă) in anul 2008. Horaţiu Rusu (realizator) şi Viorel Nicolau (director de imagine) au realizat pentru TVR o serie de reportaje – concepute ca un jurnal de călătorie – pe acest itinerar deosebit de interesant, dar puţin cunoscut.

Prin durata sa (unsprezece săptămâni), spaţiul străbătut (aprox. 28.000 km), şi prin modul de deplasare – numai cu trenul – împreună cu un grup de artişti plastici români şi cu 80 de tablouri, această călătorie a fost o adevărată expediţie în Asia .

Pe lângă componenta pur culturală, turneul a fost gândit de aşa manieră încât traseul să parcurgă oraşe cu comunităţi româneşti – mai vechi sau mai noi - pe acele meleaguri (am găsit multe asemenea cazuri în zone din Asia Centrală şi Extremul Orient).

De-a lungul acestui traseu numeroase localităţi ne-au oferit posibilitatea de a prezenta telespectatorilor români o suită de evenimente găzduite de galerii naţionale de artă, ambasade sau de muzee importante, precum şi multe alte subiecte interesante.[..] Seria de filme Cu 80 de tablouri la capătul lumii este alcatuita din 12 episoade a cate 25 de minute, cu reportaje de călătorie din Astana, Karaganda, Monumentul Prizonierilor de la Spassk, Alma-Ata, Bişkek, Novosibirsk, Irkuţk şi Lacul Baikal, Habarovsk, Vladivostok (si celebra gara), Sankt Peterburg şi Moscova ."
- a declarat, in exclusivitate pentru Railnet.ro producatorul acestui documentar, domnul Horatiu Rusu.

Vizionare placuta! :dance:
Avatar utilizator
Daniel


Mesaje: 9782
Membru din: 28 Oct 2009, 21:05
Localitate: Bucuresti
Avertismente: 1

Re: Documentar feroviar la TVR Cultural!

Mesajde Daniel pe 27 Feb 2011, 12:18

Ei bine, astazi in jurul orelor 13:00 pe canalul TVR Cultural, un documentar de exceptie, in cadrul seriei "Prin Tara Zanelor" - "Semmeringul Banatului" - un film care trebuie neaparat vazut, plin de informatii utile! Vizionare placuta! :dance:
Avatar utilizator
Daniel


Mesaje: 9782
Membru din: 28 Oct 2009, 21:05
Localitate: Bucuresti
Avertismente: 1


Înapoi la TRENURILE IN VIDEOCLIPURI MUZICALE, FILME SI EMISIUNI TV

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Webdesign www, książki księgarnia internetowa podręczniki