Orient Express 2012

Re: Orient Express 2012

Mesajde Daniel pe 13 Sep 2012, 10:09

Salutari! Prima locomotiva, cea de la plecarea din Venetia (sau primele doua) pare a fi o masina E402:

Imagine

Cea de-a doua de la granita italo-austriaca ar fi o masina electrica a OBB din Clasa 1044:

Imagine

Sper ca am nimerit raspunsul. ;)
Daniel

Avertismente: 1

Mesajde kid72 pe 19 Sep 2012, 02:31

"Orient-Express -ul a fost atacat in Romania cu pietre" (stire Tv), [au fost sparte geamuri ?]. Reporterul stirilor mai adauga ca "spartul geamurilor cu pietre [al trenurilor in mers] e deja un sport national in Romania, aducand pagube uriase CFR-ului. Calatorii [care au dat mii de euro pe bilet] s-au speriat foarte tare" // La cateva zile dupa, alta stire: grupul de ciclisti canadieni atacat de tigani cu pietre si bate. // Mai lipseste (adaug): vasul de croaziera de pe Dunare [venit de la Viena] a fost atacat in Romania de pirati iar pasagerii jefuiti. // Acum niste ani, Sageata Albastra, trecand pe linga un tren plin cu suporteri isterizati -stationat intr-o halta- conductorul a mutat pe toti pasagerii pe partea opusa, sa nu fie atacati cu sticle si pietre; nu stiu ce s-a intamplat atunci, dar la scurt timp am vazut Sageata cu un geam spart (dintre cele mari, din mijloc).
kid72

Mesajde Goanga pe 19 Sep 2012, 06:13

kid72 scrie:Acum niste ani, Sageata Albastra, trecand pe linga un tren plin cu suporteri isterizati -stationat intr-o halta- conductorul a mutat pe toti pasagerii pe partea opusa, sa nu fie atacati cu sticle si pietre; nu stiu ce s-a intamplat atunci, dar la scurt timp am vazut Sageata cu un geam spart (dintre cele mari, din mijloc).

Off-topic :oops: : NU-i confundati pe suporteri cu huligani :!:
Imagine
Goanga

Mesajde Daniel pe 19 Sep 2012, 10:43

In Germania spre exemplu, de sute de ani exista legi dure care sanctionezaa actele de vandalism. La aia numai asa s-a facut civilizatie. Daca se dadeau amenzi usturatoare sau munca in folosul comunitatii pe bune, poate cei care dau cu pietre in geamurile trenurilor s-ar mai gandi inainte de a face asa ceva. Dar hai sa incheiem aici off-topicul, pentru ca oricum nu rezolvam nimic...
Daniel

Avertismente: 1

Anterior

ÃŽnapoi la DISCUTII GENERALE DESPRE TRENURI / GENERAL DISCUSSIONS ABOUT TRAINS