Ei bine, ei bine, printre organizatorii principali, s-au aflat George Tofan si Radu Bellu (conform declaratiilor lui Tofan catre bitter). Tot George Tofan declara pentru Yahoo news ca a realizat o macheta a remizei Ciceu la scara 1:87 care l-a costat nici mai mult nici mai putin de
1500 de euro!!! Am sa rog sa vina cineva si cu printurile stirii respective.
- Vizitatori la ora de varf nimeriti din intimplare pe acolo
Pana atunci am sa va arat "minunea" lui Tofan in valoare de 1500 de euro precum si o colectie de modele realizate sau bulite de catre acesta pentru ca altfel nu am cum sa le caracterizez. Nu inteleg Tofane de ce a trebuit sa strici niste locomotive destul de bine realizate de catre AF Models si Tillig. Hai ca DA-ul de la Tillig dupa cum mi-ai spus tu mai demult l-ai primit cadou de la Mihai Craciun pentru ca i-ai scris o istorie a electricelor EA060 si aia copiata din volumul "Constructii pentru transporturi in Romania 1881 - 1981" Autori: D. Iordanescu si C. Georgescu, Buc. 1986, Centrala CCCF - ca mai citim si noi, nu de alta. Poate ca si electricele le-ai primit cadou de la cineva de te-ai incumetat sa le strici in halul asta...
In fine, o alta "realizare de exceptie" a lui Tofan, dealtfel "vedeta" expozitiei, a fost un asa-zis vagon tip WIT (de incalzire a trenurilor) decupat dintr-un alt vagon de serie care in mod sigur a fost distrus si taiat pentru aparitia acestei monstruozitati la scara HO. De aemenea omul mai lucreaza la un LDH probabil realizat din chit de baie, o alta oribilitate. Poate data viitoare foloseste aracet si super glue. Veti vedea detaliile mai jos:
"Minunea" de la Ciceu:
- Afisul care prezinta o poza pe care Tofan sustine ca ar fi facut-o el in 1990 - probabil avea 0 ani la vremea aia...
- Capodopera de 1500 de euro
- Hala de multe sute de euroi - ca pan' la 1500 or fi trenuletele
- Un close-up al costisitoarei machete realizata dupa cum se vede din tot felul de cartoane vopsite cu acrilice
- Adapost din betze de vata de zahar si cartoane de ambalaj.
- Cate sute de euro or face cartoanele si betele din imagine oare....
- Alt detaliu de prin curte.
- Inghesuiala la Ciceu - WIT-ul decupat din altceva si DA-ul vopsit cu bidineaua
- Vai, vai ce o mai fi si asta...
- Ceva osii aruncate pe macheta.
- Macazuri cu geometrie de linie de tramvai vopsite cu grund probabil
- Incercare esuata de a ascunde mecanismul unui macaz. Iese de sub mocheta aia
- Mi se pare mie sau macazul ala e sarit in aer. O fi din timpul bombardamentelor din Bosnia...
Modele distruse prin vopsire aiuristica. Sa fi folosit acuarele, oja de unghii si pasta de dinti??? Indiferent ce a folosit concluzia e clara: pacat de modelele alea care costa cam 1000 de RON bucata - mai bine le dadea cadou unui copil. El si-a batut joc!
- De aerograf nu cred ca a auzit domnul Tofan. Lasa ca e bine si cu pensula.
- Bietul DA, cred ca si-a luat mai multe carioci si pensule de oja pe carcasa..
- Un EA de serie "redecorat" cu ceva acuarele...
- In ce hal arata biata locomotiva...
Sa trecem acum la "modele" create de acelasi autor: LDH aflat in constructie cica...
- Un EA distrus si un LDH in "constructie" la Ciceu.
Celebrul WIT al lui Tofan, care paremi-se este la baza un fost vagon fabricat de catre firma Electrotren ce a apartinut RENFE, care astazi nu se mai gaseste pe piata. E o banuiala a mea intemeiaita pe niste lucruri. Daca va uitati la vagonul din care provine si la cat de fain era, va vine sa plangeti...
- Iata si "celebrul" WIT. No comment...
Oare din ce vagon provine? Faceti o comparatie:
- Distrugerea unui vagon sau "WIT"
Care din ele a fost distrus oare? E o ipoteza, insa ea e sustinuta clar de faptul ca daca va uitati cu atenite la WIT-ul lui Tofan este clar taiat si "modelat" dintr-un alt vagon. Daca sunt cele de la Electrotren, atunci vai si amar de banii aruncati pe ele...
Sursa foto.
La final si poza cu marele autor al acestor minuni, Tofan, chiar el:
- Marele autor de diorame si modele contempleaza...
DISCLAIMER: nu am avut intentia de a-mi bate joc de cineva, departe de mine treaba asta, insa dupa ce am citit declaratia lui Tofan de-a dreptul abramburanta referitoare la costul de realizare al "minunatiei" aleia, m-am simtit obligat sa va informez corect asupra a ceea ce a prezentat el acolo. Nici in ruptul capului hala aia din carton nu poate valora 1500 de euro cu tot cu toate acareturile din care scadem cel puitn DA-ul primit in dar de la Craciun aka "Baiazid" pe forumurile gratuite cu moderatori isterici!