Un marfar pe Racordarea M800/M900:Iata ca aventura noastra prin aceasta zona a continuat si duminca trecuta, impreuna cu Matei, Tudor, Trifu si Zofei. Vom mai vorbi despre aceasta, deoarece am descoperit o sumedenie de lucruri interesante pentru voi. Insa, acum ma voi opri asupra unui eveniment interesant: trecerea unui marfar al operatorului national
CFR Marfa dinspre Magistrala 800 catre Magistrala 900. Practic, trenul, in dubla tractiune, un convoi de vagoane tip
Uacs ce transporta alumina calcinata, a fost preluat din
Gara Baneasa de o masina izolata a CFR Marfa. Veti vedea mai departe despre ce este vorba. Asadar, cum stateam noi plictisiti prin zona Podul Constanta in dreptul Reviziei Grivita, de sus de pe racordul M900/M800 un ED (
47-4020-1) trece izolat in mare graba catre Baneasa...

- Foto: Daniel

Ei bine, nu ne-a dat prin minte ca aceasta masina se va intoarce... Impreuna cu Matei cu care trageam cateva cadre pe Magsitralele 300 si 700 ce subtraverseaza podul zis si "Oblic" de catre unii, al racordarii M800/M900, dinspre Baneasa apare un convoi de marfa cu dubla traciune... Pe pod ramasesera Trifu si Zofei care adunau gusteri pentru noua "colectie" de primavara a lui Trifu...

Impreuna cu Matei am dat fuga sa prindem si noi acest convoi exceptional!

- Cele doua masini ale CFR Marfa supratraverseaza magistralele 300 si 700 pe la P.O. Carpati / Foto: Daniel
Spectacolul a fost desavarzit in momentul in care in acelasi timp, pe sub pod pe
Magistrala 300 trecea de la
Pietrosita (de pe Linia 901) catre
Bucuresti Basarab trenul
Regio 9106 cu masina
63-1133-6 a Depoului Bucuresti Calatori. M-am bucurat enomr cand am vazut in coada trenului doua vagoane tip
B70, unul de clasa 2a (B) si unul de clasele 1/2 (AB):

Trenul se opreste brusc. Pentru mine si Matei asta este mana cereasca! Eram deja invidiosi pe Zofei care a stat comod pe pod si a filmat convoiul. Am dat fuga repede catre rampa ce coboara spre statia
Bucurestii Noi pentru a prinde si noi cele doua masini ale trenului:

- Masina 40-0713-4 in lumina soarelui de dupa amiaza / Foto: Daniel

La un moment dat, se aude o goarna si trenul se pune in miscare. Acest moment intrerupe scurta mea discutie amicala cu mecanicii trenului si-mi pare rau ca nu mai avem timp de discutat... Ne grabim sa mai tragem cateva cadre cu trenul ce se departeaza usor...

- 'Clasica' noastra de la Marfa se apropie si depaseste si ea semnalul cu alt mecanic de treaba ;) / Foto: Daniel

Cam atat pentru astazi.