Autobuze de 28 de milioane de euro, pe butuci la RATB

Mesajde zofei.2006 pe 08 Iul 2012, 22:30

150 de Mercedesuri Citaro zac în autobaze fără roţi şi piese de schimb

Autobaza Alexandria- Autobuzele Mercedes Citaro nu au pneuri de mai bine de trei luni.jpg

Culmea culmilor la RATB! Cum e să ai 1.000 de autobuze de ultimă generaţie, dar să nu fii în stare să le asiguri un adăpost? Dar oare cum o fi să ţii 150 dintre ele pe butuci, pe motiv că nu ai pneuri să le scoţi pe traseu?

Bucureştenii care aşteaptă zilnic autobuzele în staţii ar spune că e anormal. Însă noi spunem că e revoltător. De circa patru luni, 150 de autobuze Mercedes Citaro zac în autobaze, pe butuci, fiindcă Regia de transport nu are piese de schimb şi pneuri noi ca să le scoată pe trasee. Cele 150 de maşini valorează 28,2 milioane de euro şi fac parte din lotul de 1.000 de bucăţi achiziţionate de Municipalitate în 2007.

Autobaza Titan- Vehiculele de 188.000 de euro bucata zac în autobază, fără piese de schimb.jpg

„În fiecare dintre cele opt autobaze RATB există câte 15-20 de vehicule care stau degeaba din această cauză. Şoferii sunt trimişi acasă fiindcă maşinile nu pot circula fără roţi", ne-a spus Florian Tudor Ivan, preşedintele sindicatului APT din RATB.

La sfârşitul săptămânii trecute, circa 15 reprezentanţi ai sindicatelor au protestat în faţa sediului RATB pentru a cere conducerii Regiei măsuri urgente pentru punerea în circulaţie a autobuzelor trase pe dreapta.

Autobuzele nu mai respectă orarul obişnuit. Bucureştenii aşteaptă mai multe minute în staţii.jpg

Reprezentanţii Regiei spun că vehiculele au fost blocate în autobaze fiindcă procedura de achiziţie a cauciucurilor e greoaie.

„În momentul de faţă, există o procedură de achiziţie de pneuri, publicată în SEAP la 20 martie 2012, care a fost contestată în data de 8 iunie 2012 şi care se află în procedurile de soluţionare la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). În funcţie de răspunsul CNSC, se va face achiziţia de anvelope", ne-au răspuns oficialii RATB. Până la rezolvarea situaţiei, bucureştenii de pe aproape toate liniile de autobuze sunt nevoiţi să aştepte mai multe minute în staţii fiindcă numărul maşinilor e acum mai mic.

Click! spune

RATB are în prezent 1.333 de autobuze, din care: Mercedes Euro 3, fără aer condiţionat: 500; Autobuze Mercedes Euro 4, cu aer condiţionat: 500; Alte autobuze: 333 7 Preţ achiziţie Mercedes: 188.000 euro

Ne pregătim să cumpărăm pneuri» Viorel Popescu, director general RATB

„Există o procedură de achiziţie de pneuri, care a fost contestată. În funcţie de răspunsul CNSC, se va face achiziţia de anvelope".
English/French on PM!

Imagine Imagine
Equinoxe

Trance does not lead to drugs. It is the drug.
It's a way of sharing your deepest emotions with others.
zofei.2006

Avertismente: 16

Re: Autobuze de 28 de milioane de euro, pe butuci la RATB

Mesajde Ramona - Dark Queen pe 09 Iul 2012, 17:19

Strigator la cer!!! :o :o :o :o :o :o :o Asa ceva nu se poate, material rulant de ultima generatie sa stea pe butuci, pentru ca birocratia RATB e in floare. "Exista o procedura de achizitie care a fost contestata....." adevarat sau nu asta e doar o scuza pentru a prelungi achizitionare cauciucurilor, si a si umple cei de la conducerea RATB si altii intermediari buzunarele cu bani din aceasta afacere, intre timp 150 de autobuze ultramoderne zac in autobaze expuse intemperiilor si ruginei. Asa ceva nu se poate :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :o .. bataie de joc.. .
Stimati cetateni romani, luptati pentru tara voastra, dragi pasionati feroviari luptati pentru pastrarea patrimoniului feroviar, nu permitet ca acesta sa ajunga fier vechi!
Imagine
Ramona - Dark Queen

Mesajde Daniel pe 09 Iul 2012, 17:42

Din ce am auzit si nu stiu cat de adevarat este, RATB-ul ar fi reziliat contractele cu firma de curatenie (probabil o fi avut o activitate slaba) pentru a reduce cheltuielile. In contrapartida, soferii si vatmanii sunt obligati sa curete vechicolele la fiecare iesire din cursa. Nu mi se pare corect dupa opt ore de munca, transpiratie abundenta si stari de rau cauzate de caldura, un sofer sa ia matura si sa dea prin autobuz, sau sa stearga scuipatii nesimititilor si semintele de pe jos. Cred ca s-a ajuns intr-o situatie de-a dreptul aberanta. Am inteles ca se vrea economie, insa nu asa.

Cat despre masinile care stau pe butuci, e posibil sa ai dreptate Ramona. Insa, si asta poate fi unul din efectele negative lasate in urma de catre fostul consiliu local al Primariei Bucuresti, dominat pana recent de stim noi cine. Poate se va rezolva pe viitor si aceasta problema. Nu este normal sa zaca aruncate masini bune, ultramoderne, pe care s-au dat o poala de bani, chiar daca a fost smenul lui Videanu cel "preacinstit"... Acum am ramas cu ele, el cu spagile, si cred ca trebuie macar sa beneficiem de aceste masini.
Daniel

Avertismente: 1

Mesajde zofei.2006 pe 09 Iul 2012, 17:50

Ramona - Dark Queen scrie:Strigator la cer!!! :o :o :o :o :o :o :o Asa ceva nu se poate, material rulant de ultima generatie sa stea pe butuci, pentru ca birocratia RATB e in floare. "Exista o procedura de achizitie care a fost contestata....." adevarat sau nu asta e doar o scuza pentru a prelungi achizitionare cauciucurilor, si a si umple cei de la conducerea RATB si altii intermediari buzunarele cu bani din aceasta afacere, intre timp 150 de autobuze ultramoderne zac in autobaze expuse intemperiilor si ruginei. Asa ceva nu se poate :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :o .. bataie de joc.. .

Sincer nu prea are ce sa rugineasca,cam in fiecare vara se intampla sa ramana fara cauciucuri, birocratie .
English/French on PM!

Imagine Imagine
Equinoxe

zofei.2006

Mesajde zofei.2006 pe 09 Iul 2012, 17:54

Daniel scrie:Din ce am auzit si nu stiu cat de adevarat este, RATB-ul ar fi reziliat contractele cu firma de curatenie (probabil o fi avut o activitate slaba) pentru a reduce cheltuielile. In contrapartida, soferii si vatmanii sunt obligati sa curete vechicolele la fiecare iesire din cursa. Nu mi se pare corect dupa opt ore de munca, transpiratie abundenta si stari de rau cauzate de caldura, un sofer sa ia matura si sa dea prin autobuz, sau sa stearga scuipatii nesimititilor si semintele de pe jos. Cred ca s-a ajuns intr-o situatie de-a dreptul aberanta. Am inteles ca se vrea economie, insa nu asa.

Cat despre masinile care stau pe butuci, e posibil sa ai dreptate Ramona. Insa, si asta poate fi unul din efectele negative lasate in urma de catre fostul consiliu local al Primariei Bucuresti, dominat pana recent de stim noi cine. Poate se va rezolva pe viitor si aceasta problema. Nu este normal sa zaca aruncate masini bune, ultramoderne, pe care s-au dat o poala de bani, chiar daca a fost smenul lui Videanu cel "preacinstit"... Acum am ramas cu ele, el cu spagile, si cred ca trebuie macar sa beneficiem de aceste masini.

Pai e simplu cum ramane un Euro3 fara un cauciuc curatat se si pune la Euro 4. Intr-un fel e mai bine, macar alea au climatizare .
Oricat am tipa la Videanu, e o achizitie buna pentru Ratb.
Iar cu firma de curatenie mi se pare o tampenie, macar o data pe saptamana masina intra la general, iar o data pe luna intra la dezinfectare .
English/French on PM!

Imagine Imagine
Equinoxe

zofei.2006

Mesajde Chev Celios pe 10 Iul 2012, 12:46

Sau mecanicii mai curata prin autobuze la intrare. Oricum este o aberatie mai ales cu cauciucurile. Se stia ca RATB-ul sta prost cu stocul de piese dintotdeauna dar cu cauciucurile nu au fost niciodata probleme. Oricum se pare ca vine un nou director la RATB care a anuntat deja ca o sa demita toti directorii de autobaze.
Chev Celios

Mesajde Daniel pe 10 Iul 2012, 13:58

Oke. Vine noul director, demite toti sefii de garaje, dar se vor gasi bani de cauciucuri, de curatenie si de vehicole electrice noi? Am inteles ca RATB nu are bani decat de 5 bucati troleibuze noi, iar de tramvaie nici atat... :think:
Daniel

Mesajde zofei.2006 pe 10 Iul 2012, 16:11

Da-le dracu' de tramvaie ca e bun Bucur LF sau Bucur 2.
English/French on PM!

Imagine Imagine
Equinoxe

zofei.2006

Mesajde Daniel pe 10 Iul 2012, 23:25

Oke. Eliminam tramvaiele in virtutea faptului ca ar fi suficiente reconstructii si cateva bucati noi. Insa la capitolul troleibuze o sa cam fie nevoie. Macar sa se gaseasca bani de cauciucuri la autobuzele alea care zac pe acolo. Sa ne mai gandim si la dotarea lor cu aer conditionat? Stiu ca doar vreo 15 bucati din primele 450 (sosite fara) au fost dotate cu aer. In conditiile actuale, cu veri extrem de calde, va fi nevoie de asa ceva pe cat mai multe masini.
Daniel

Mesajde zofei.2006 pe 15 Iul 2012, 11:38

Daniel scrie:Oke. Eliminam tramvaiele in virtutea faptului ca ar fi suficiente reconstructii si cateva bucati noi. Insa la capitolul troleibuze o sa cam fie nevoie. Macar sa se gaseasca bani de cauciucuri la autobuzele alea care zac pe acolo. Sa ne mai gandim si la dotarea lor cu aer conditionat? Stiu ca doar vreo 15 bucati din primele 450 (sosite fara) au fost dotate cu aer. In conditiile actuale, cu veri extrem de calde, va fi nevoie de asa ceva pe cat mai multe masini.

Pai cauciucurile o sa vina da un pic mai greu asa sa intamplat in fiecare an, unde sa mai zic ca linile de periferie circula si la ora actuala cu caiucuri de iarna, ca de asa e la noi si se mai mira de au supra consum de combustil.

Iar cu aeru sunt 15 maini Euro 3 din 500 nu 450, iar o climatizare costa nu gluma, ca de ieseau mai ieftin daca cereau din fabrica, noroc ca sa facut gura prin presa ca sa vazut ca la Temesvari aveau Conecto cu aer din fabrica, un model mullt mai ieftin fata de Citaro.

Iar la urmatoarea licitatie sa specificat in caietu de sarcini ca masinile sa aibe aer conditionat din fabrica, traiasca Videanu si alcoliti lui ca de participasera la licitatie si cei de la Castrosua (actualmente VanHool) cu un model mai frumos si mai iestin decat Citaro da de nu e bun.

Iar treaba cu troleibuzele sta in felu urmatoru nu avem bani decat pentru vreo 3 bucati :))), desi sunt vreo 5 ikarusuri trase la gard in depoul Bucurestii Noi, nu stiu care e situati in alte depouri, unde am ajuns .

Iar la tramvaie stam jalnic caseaza vreo 40 de tatre ca de avem prea multe tramvaie si de sa mai investesti in RK, RG la tatre dale dracu ca sunt bune de valorificat, uite asa isi mai iau o masina, o vila, o excursie nu stiu unde, etc.

Linile de Noapte (N-urile) vai de programu lor actual e varza pe paine, pe vremea lui Crit avea un program decent, intre orele 22:30-2:00 erau la 30 de minute, 2:00-04:00 erau la 2 ore, 04:00-05:30 era iar o jumate de ora.
Iar acuma stai de te uita dumnezeu dupa ele, alti bani aruncati pe geam inutil, cand putea sa cumpere microbuze si le bage pe N-uri care nu au fluxu asa de mare calatori incat sa necesite un un Citaro .

Ratb-u a ajuns la fel ca CFR-ul o vaca muls, pe vremea domnului Aron angajatii Ratb-ului isi faceau norma, masinile circulau, calatorii erau multumiti, URAC-u functiona la foc continuu, intr-un cuvant totu mergea ca uns .
English/French on PM!

Imagine Imagine
Equinoxe

zofei.2006

Mesajde Daniel pe 16 Iul 2012, 14:17

Zofei, poate tu stii mai bine ce se petrece pe acolo, insa vad ca nici la Metrorex situatia nu e mai buna. Observ ca multe scari rulante sunt defecte, o parte din lifturile de abia montate dau kix si din ce am inteles lucrarile de amplasare a acestor lifturi au afectat in anumite cazuri structura de rezistenta a unor statii, intervalul de succedare a trenurilor pe anumite magistrale lasa de dorit. Cred ca totul in tara asta de rahat se bazeaza pe comisioane, spagi, licitatii dubioase, etc. Oricum transportul in comun din Bucuresti, este varza incepand cu jumatatea anilor '80 ai secolului deja trecut, odata cu demolarile masive ale lui Ceausescu si reconfigurarea total aiuiristica a unor trasee, desfiintarea altora sau infiintarea unor trasee cam inutile. De atunci si pana acum, la mai bine de 25 de ani, RATB-ul este varza. Nu am inteles nici acum dupa atatia ani de ce nu se pot realiza trasee cu adevarat utile bucurestenilor. Nu stiu pe ce criterii sunt gandite actualele linii si mai ales de ce s-au perpetuat greselile lui Ceausescu din anii '80. Oricum, in acest oras, ca de altfel cam prin toata tara, transportul cu masina personala este in continuare incurajat, in detrimentul celui public, exact pe dos fata de tarile din Uniunea Europeana, din care cica am face parte si noi... :?
Daniel

Mesajde zofei.2006 pe 16 Iul 2012, 21:50

Daniel scrie:Zofei, poate tu stii mai bine ce se petrece pe acolo, insa vad ca nici la Metrorex situatia nu e mai buna. Observ ca multe scari rulante sunt defecte, o parte din lifturile de abia montate dau kix si din ce am inteles lucrarile de amplasare a acestor lifturi au afectat in anumite cazuri structura de rezistenta a unor statii, intervalul de succedare a trenurilor pe anumite magistrale lasa de dorit. Cred ca totul in tara asta de rahat se bazeaza pe comisioane, spagi, licitatii dubioase, etc. Oricum transportul in comun din Bucuresti, este varza incepand cu jumatatea anilor '80 ai secolului deja trecut, odata cu demolarile masive ale lui Ceausescu si reconfigurarea total aiuiristica a unor trasee, desfiintarea altora sau infiintarea unor trasee cam inutile. De atunci si pana acum, la mai bine de 25 de ani, RATB-ul este varza. Nu am inteles nici acum dupa atatia ani de ce nu se pot realiza trasee cu adevarat utile bucurestenilor. Nu stiu pe ce criterii sunt gandite actualele linii si mai ales de ce s-au perpetuat greselile lui Ceausescu din anii '80. Oricum, in acest oras, ca de altfel cam prin toata tara, transportul cu masina personala este in continuare incurajat, in detrimentul celui public, exact pe dos fata de tarile din Uniunea Europeana, din care cica am face parte si noi... :?

Ne trebuie cate un Roseanu la Metrorex si RATB :)))) .
English/French on PM!

Imagine Imagine
Equinoxe

zofei.2006

Mesajde Ramona - Dark Queen pe 17 Iul 2012, 13:49

Nu, nu, ne trebuie un neamt la conducere atunci se vor schimba lucrurile la RATB si Metrorex :D :D :D :D
Stimati cetateni romani, luptati pentru tara voastra, dragi pasionati feroviari luptati pentru pastrarea patrimoniului feroviar, nu permitet ca acesta sa ajunga fier vechi!
Imagine
Ramona - Dark Queen

Mesajde Daniel pe 17 Iul 2012, 14:52

Ne trebuie un om destept si pasionat. Roseanu este un astfel de om. Poate mai apare un "Roseanu" si pentru transportul in comun din Bucuresti. :)
Daniel

Mesajde Ramona - Dark Queen pe 18 Iul 2012, 11:14

Ar fi bine sa fie si pentru transportul in comun din Bucuresti un astfel de om, desi ma indoiesc ca "baiatul destept" care ocupa postul acum la RATB ar fi dispus sa lase scaunul caldut care il ocupa, pentru cineva care e dispus sa faca lucruri bune pentru RATB. ;) ;) ;) ;) ;) :dance: :dance: :dance:
Imagine
Ramona - Dark Queen

Mesajde Daniel pe 18 Iul 2012, 12:17

Ca sa fiu ceva mai pesimist: oare mai gasim un astfel de om si pentru RATB? Sau acolo interesele sunt atat de mari si de incalcite incat nu va merge bine niciodata? :think:
Daniel

Mesajde Ramona - Dark Queen pe 18 Iul 2012, 15:15

Te ciufulesc Daniel,:P nu e cazul sa fim pesimisti nici realism sinistru sau pesimist, trebuie sa fim optimisti, trebuie sa luptam impotriva coruptilor a celor care "sug" bani de la stat. Nu trebuie sa ne pierdem speranta ca se mai poate face ceva bun, eu voi fi vocea ratiunii :dance: :dance: :dance: :dance:. Vom gasi un astfel de om trebuie sa gasim, nu trebuie sa ne pierdem speranta.
Imagine
Ramona - Dark Queen

Mesajde Daniel pe 19 Iul 2012, 00:59

Sunt convins ca la RATB un astfel de om nu se va gasi. De ce? Exista o armata de pupincuristi de tot felul, o noua gasca de sugatori de bani si avantaje care tinde sa se extinda si in domeniul asta. Ma uitam pe Facebook pe la tot felul de discutii... Imi e scarba de atata pupincursim inclusiv din partea unor pasionati de tramvaie, care vor si ei sa faca parte din gasca de sugatori de bani si avantaje pentru ca au foamea in gat. E drept ca in spatele lor se afla alti smecherasi, tot felul de oameni frustrati ca nu au apucat si ei un ciolanel pe la Ministerul Transporturilor sau prin alte pozitii "cheie". Intotdeauna vor fi astfel de oameni care vor aparea "salvatori" si "devotati" unei cauze... Rahat cu apa rece! Le e foame tuturor! Si uite asa intotdeauna banii se vor scurge pe tot felul de rahaturi cu acte in regula, numai pe ce trebuie nu.

Poate o sa par plin de mine, insa eu chiar am solutii. Hai sa recunoastem o realitate: trebuie sa-i impaci si pe cei care vor sa fure, dar si pe cei care doresc un transport public civilizat. Se poate si una si alta, insa eu nu sunt dispus sa ofer idei si solutii pe gratis. Totul costa. O noapte placuta tuturor! Noapte buna Romania, oriunde te-ai afla...

Imi e foarte foarte SCARBA! :puke-front: :puke-front: :puke-front: :puke-front: :puke-front: :puke-front: :puke-huge: :puke-huge: :puke-left: :puke-left: :puke-left: :puke-right: :puke-right: :puke-right: :puke-right: :puke-right: :puke-front: :puke-front: :puke-front: :puke-huge: :puke-huge: :puke-huge: :puke-front: :puke-front: :puke-front: :puke-front: :puke-front: :puke-front: :puke-front: :puke-right: :puke-right: :puke-right: :puke-left: :puke-left: :puke-left: :sad-fever:
Daniel

Anvelope chinezeşti pe autobuzele nemţeşti

Mesajde zofei.2006 pe 31 Iul 2012, 09:51

Anvelope chinezeşti pe autobuzele nemţeşti

RATB a dat 600.000 de lei pentru a dota cele 150 de vehicule aflate pe butuci

Autobuzele Mercedes Citaro au zăcut în autobaze, fără piese de schimb, mai bine de patru luni.jpg
Foto: Click

Au făcut-o şi pe asta. Reprezentanţii RATB au găsit o soluţie de compromis pentru a scoate pe traseu cele 150 de autobuze abandonate în depouri încă de la începutul anului: au cumpărat anvelope de o calitate îndoielnică, la preţuri „fără concurenţă".

Autobuzele Mercedes Citaro, fabricate în Germania, şi livrate edililor Capitalei din 2007, circulă, începând cu această săptămână, cu anvelope chinezeşti.

După ce Click! a semnalat, la începutul acestei luni, faptul că 150 de vehicule zac, nefolosite, în depouri, reprezentanţii Regiei de transport au cumpărat de urgenţă cauciucuri.

Anvelopele au fost distribuite fiecărei autobaze în parte.jpg

Pentru a repune autobuzele pe trasee, RATB a recurs la o soluţie de compromis, achiziţionând 600 de anvelope având ca unic criteriu „preţul cel mai scăzut".

Siguranţa călătorilor şi durata de viaţă a cauciucurilor au fost puse pe locul doi.

Reporterii Click! au solicitat reprezentanţilor unui service auto din Capitală câteva informaţii despre aceste anvelope.

Acest Mercedes de pe linia 601 a fost “încălţat” cu anvelope fabricate în China.jpg

„Anvelopele Aeolus sunt printre cele mai ieftine de pe piaţă şi nu pot fi comparate cu cele premium.

Există o diferenţă mare între aceste anvelope chinezeşti şi cele italiene ori germane.

Au o speranţă de viaţă mai mică cu 50%, iar performanţele nu le recomandă pentru vehicule care fac drumuri lungi, cum sunt autocarele de transport călători în străinătate.

E o marcă de buget redus, realizată după o tehnologie inferioară"
ne-a spus Eugen Căpăţână, directorul service-ului Primat Gold din Capitală.

Click! a dezvăluit în numărul din 9 iulie motivul pentru care autobuzele sunt ţinute în depouri, pe butuci

Click! a dezvăluit în numărul din 9 iulie motivul pentru care autobuzele sunt ţinute în depouri, pe butuci.jpg

Cele 600 de anvelope noi au fost achiziţionate de la un furnizor din Oradea cu 1.000 de lei bucata.

Conducerea Regiei de transport spune că echipamentele sunt conforme cu cerinţele UE şi ele au fost cumpărate din necesitate.

Brânduşa Raeceanu, purtător de cuvânt RATB:

Brânduşa Raeceanu, purtător de cuvânt RATB.jpg

"Anvelopele chinezeşti sunt omologate în UE"

„Anvelopele marca Aeolus, producţie China, omologate UE, au fost achiziţionate ca măsură de strictă urgenţă, în vederea scoaterii din imobilizare a unui număr de 150 autobuze şi menţinerea parcului circulant.

Achiziţia a fost făcută pe criteriul "preţul cel mai scăzut"
, la licitaţie fiind ofertate anvelope marca Aeolus, Kama şi Pirelli", ne-au spus reprezentanţii RATB.

Regia mai dă 6 milioane de lei pe anvelope Pirelli

- RATB are în exploatare 1.000 de autobuze Mercedes Citaro.

- 188.000 de euro a costat un autobuz Mercedes Citaro.

- Vehiculele au sosit în ţară echipate cu anvelope Continental.

- 600 de anvelope chinezeşti, la 1.000 de lei bucata, a cumpărat RATB.

- RATB intenţionează să mai cumpere între 3.000 şi 4.200 de anvelope Pirelli în următoarele 12 luni (6 milioane de lei).

- 1.440 de lei este preţul de achiziţie al unei anvelope Pirelli.

Sursa: http://www.click.ro
English/French on PM!

Imagine Imagine
Equinoxe

zofei.2006

Mesajde zofei.2006 pe 31 Iul 2012, 09:53

:lol: :lol: :lol: Nu sunt normali astia de la Click, tot le cauta nod in papura celor de la RATB, pana acuma tipau ca tineau 150 de autobuze pe bara, iar acuma nu le convine ca lea pus chinezarii. Dumnezeu cu mila, nu stiu cine ii va putea intelege :?: :?: :think: .
English/French on PM!

Imagine Imagine
Equinoxe

zofei.2006

Mesajde Daniel pe 31 Iul 2012, 14:24

Stati asa fratilor. Ce au anvelopele astea? Pana si cei de la acel service au mentionat faptul ca nu sunt bune pentru autocare. Nu stiam ca RATB-ul foloseste autocare pe traseele sale. Cum erau oare vechile anvelope "Danubiana" care se foloseau la greu pana acum ceva ani???
Daniel

Mesajde zofei.2006 pe 01 Aug 2012, 04:16

Ce sa le ceri au tot dreptu sa faca cacaturi de genu asta, ca de presa are voie sa zica ce vrea, nu e asa ?
English/French on PM!

Imagine Imagine
Equinoxe

zofei.2006

Înapoi la AUTOBUZE