Buna Ziua! In primul rand vreau sa-mi cer scuze ca scriu asa de tarziu fata de cand ati postat mesasjul dar sunt nou pe acest forum. Referitor la problema ridicata de dumneavoastra in legatura cu consumul unei locomotive cu aburi de aceste dimensiuni cred ca ar fi intresant sa faceti o excursie la Viseu unde circula locomotive de genul asta ("ELVETIA", "MARIUTA", "BAVARIA") doar ca acestea sunt "alimentate" cu lemne (intr-adevar principala activitate a CFF Viseu este transportul materialului lemnos). Eu si familia am petrecut 4 zile de concediu vara trecuta acolo (evdent motivul principal fiind plimbarea cu "mocanita") si la unul din drumuri, in statia Paltin (km 21) am intrat in vorba cu mecanicul locomotivei care a fost extrem de comunicativ. Deci sunt mai mult decat convins ca daca ati merge pana acolo veti veni acasa cu un bagaj de informatii foarte bogat. Eu cred ca merita incercat.
P.S. Apreciez enorm ideea de a reface acest traseu si va felicit chiar si numai pentru idee! Sa speram ca intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat ne vom "da" cu mocanita si la Hunedoara!