Pagina 1 din 1

Bombardier livrează metroului din Bucureşti sisteme automate

MesajScris: 24 Dec 2011, 17:55
de zofei.2006
Bombardier livrează metroului din Bucureşti sisteme automate pentru operare


Bombardier va livra operatorului Metrorex echipamente instalate la bord pentru controlul automat al trenului (ATC), până în prezent compania Bombardier furnizând soluţii de semnalizări pentru Magistralele 1, 2 şi 3, inclusiv sisteme de interlocking şi dispecerat central, precum şi 44 de trenuri de metrou Movia.
Permiţând viteze mai mari şi intervale mai scurte între trenuri, soluţia CITYFLO 350 creşte capacitatea de transport, precum şi siguranţa şi confortul călătorilor. Soluţia constă în sistemul de interlocking computerizat, sistemul de detectare a prezenţei trenului, macazele EBI Switch, precum şi sistemele de semnalizări. Acţiunile conductorului de tren pot fi limitate la operarea uşilor metroului şi la acţionarea facilităţii de rebrusare în regim automat – întoarcere ce permite schimbarea sensului de mers la capătul liniei. Sistemul de protecţie automată a trenului (ATP) instalat la bord, prin comunicarea automată cu aparatele de cale şi transmiterea de date privind distanţa disponibilă şi viteza permisă pentru trenul de metrou, foloseşte monitorizarea automată de tip «distance-to-go» ce preîntâmpină depăşirea de către tren a vitezei admise sau a autorităţii de mişcare.
De asemenea, sistemul de operare automată a trenului (ATO) garantează exploatarea constantă , reduce consumul de energie şi uzură şi permite oprirea la punct fix.
“Tehnologia noastră avansată ATC şi-a dovedit eficienţa în toată lumea. În România această tehnologie este operaţională în cadrul sistemul de metrou bucureştean încă din 2005. Suntem bucuroşi să contribuim pe mai departe, atât la îmbunătăţirea activităţii clientului nostru, de exploatare a metroului bucureştean, cât şi la asigurarea siguranţei şi confortului călătorilor”, a declarat Mircea Marian, Director de Vânzări, Divizia de Soluţii de Control Feroviar, Bombardier Transportation.
La sfârşitul lunii noiembrie, Bombardier şi Metrorex au semnat contractul pentru furnizarea a 16 echipamente în valoare de 4,94 milioane de euro pentru operarea trenurilor ce urmează să fie instalate pe noile trenuri achiziţionate. “Contractul a fost atribuit prin negociere directă deoarece trenurile puse în circulaţie în prezent sunt echipate cu sisteme Bombardier, ca şi reţeaua de metrou. Aceste sisteme vor genera costuri mai mici de operare şi creşterea calităţii serviciilor”, a declarat Gheorghe Udrişte, directorul general al Metrorex, la data semnării contractului.

Sursa: metrorex