Lucrările la Magistrala 5 de metrou!

Re: Lucrările la Magistrala 5 de metrou!

Mesajde cfr fan pe 05 Dec 2017, 17:47

Nu cumva anul viitor(2018)?

Moderator edit: O fraza se incepe cu litera mare iar la sfarsit se folosesc semnele de punctuatie.
cfr fan


Mesaje: 200
Membru din: 06 Aug 2017, 20:26
Localitate: București,Sector 2,lângă Depoul Colentina

Re: Lucrările la Magistrala 5 de metrou!

Mesajde 133 313 pe 05 Dec 2017, 20:16

Daniel scrie:Oke. Intrebarea e cand se va termina Magistrala 5?


La intrebarea asta exista, in momentul asta, patru (4) raspunsuri.

1. Varianta in care Romtrollicom nu-si muta cablurile de la CV DT34-PDT nu exista termen de finalizare. Nu se face centrala, nu se instaleaza calea de rulare in punctul respectiv deci nu avem circulatie. Situatia este dubioasa si la CV EROILOR-AM unde de asemenea e pauza de... lipsa de personal la Somet ca altceva nu vad, banuiesc ca Sometii in monetul asta nu au mijloace (umane) sa execute doua CV simultan, dat fiind ca si la CV RO-VA s-a inceput doar dupa finalizarea CV PDT-RO.
2. Varianta in care la anul (re)intram in paine cu scenariul "criza economica" (adica am lasat cocalarii sa-si cumpere Mercedes, Audi, BMW, concedii unde nici n-ai mai visa, palatzele, desi ei nu-si perimteau asa ceva, nu se mai platesc ratele vine executarea silita, le inchide SRL-ul, toti de acolo raman someri, nu se mai cumpara case (suplimentare) deci nici nu se mai construiesc, uite ce noroc ca vine "providenta" cu solutia salvatoare locuri de sclav... pardon, munca, duium la M6 (si M5), Delta, Radion, Euroconstruct, Straco, Romstrade (pardon, astia nu), phUTI, etc etc etc).............. deci reluam, in cazul in care iese scenariul cu "criza" si se face austeritate "pentru investitii in infrastructura" si se mai gasesc cativa romanasi saraci dar patriotzi care sa nu fuga in diaspora, probabil ca se finalizeaza lucrarile undeva in 2019. Sa vedem ce fac cu trenurile, ca oricum fara astea nici constructorii n-or sa dea in branci, au ei oricum o masea cu guvernarea.
3. Varianta in care la anul (re)intram cu scenariul "criza economica" si facem austeritate "ca sa dam la infrastructura" dar romanshii au fugit de banci in diaspora atunci probabil ca se finalizeaza in 2021.
4. Varianta in care (re)intram in paine cu "criza" dar bani n-or sa fie nici de salarii nici de infrastructura... jale mare, ca risca sa ramana o catacomba parasita s-o gaseasca si s-o exploreze, gepizii, vizigotzii si evetual chinezii care or sa fie intr-un viitor incert riverani aici in locul nostru.
5. Varianta in care "nu vine criza"... lol, asta nu-i varianta, n-avem doi ani sa mai credem in mos Craciun/Niculae, se arde benzina aiurea prin Bucuesti, juma' de rezervor se duce stationand, si nu e moka. :mrgreen:

Astea sunt variantele principale, in linii mari, mai am in minte destui factori perturbatori care pot interveni si se mai pot adauga variante de raspuns in functie de ei.

Chestiunea este ca daca astia cu firme mici-mijlocii (iar) dau faliment si se reuseste cooptarea lor la POIM companiile mari (as pune si niste ghilimele) ramane iar un gol pe segmentul small, soho, etc. Daca golul asta nu este umplut cu altii fara experienta... o luam de la capat, adica aia falimentati or sa profite si or sa le bage s*ula in coaste aranjamentistilor. Cum convingi lumea sa-si deschida alte firme dupa doua episoade de criza? Aici e... o chestie nasoala, ca riscam sa ramanem centralizati si sa ne intoarcem la "intreprinderile de stat" care fac metrou la cimitir si spre nicaieri, sau mai rau, in afara Bucurestiului, la un aeroport unde e trafic "de criza" pe termen incert.

Discutia asta este la un nivel asa mai peste 21+ ani. Cine e mai mic si se gandeste "uite-l si pe nebunul asta ce o balmaji el acolo, n-am inteles nimic"... nu-i problem, toti cresc si in timp cuvintele incep sa capete sens.
133 313


Mesaje: 153
Membru din: 27 Iul 2017, 09:04

Re: Lucrările la Magistrala 5 de metrou!

Mesajde 133 313 pe 24 Ian 2018, 20:14

Bascalia de la M5 continua.

Dupa deja celebra "in 3(0) ani aici va fi statia ta de metrou" acum avem:

Imagine
Nota personala, e vorba de scara de la DT35. La DT33 s-a montat scara deja.

P.S. In continuare nici o miscare la CV Eroilor-AM si CV DT34-PDT. Daca se vor executa in ritmul actual de la CV RO-VA atunci stam linistiti, pana in 2020 nu e gata.
133 313


Mesaje: 153
Membru din: 27 Iul 2017, 09:04

Re: Lucrările la Magistrala 5 de metrou!

Mesajde CostelCFR pe 27 Ian 2018, 09:06

S-ar rasuci Ceausescu in mormant sa vada ce s-a ales de visurile lui marete. :)
CostelCFR


Mesaje: 87
Membru din: 08 Noi 2011, 18:42

Re: Lucrările la Magistrala 5 de metrou!

Mesajde 133 313 pe 27 Ian 2018, 23:04

Ete spanac, "visul maret" sa mearga metroul pe sub Stefan cel Mare si coteasca spre Granitul de-a'm papucilea. Pentru ce?
A facut un spanac Ceausescu, doar o interfata a unui sistem intreg, cu metrou spre niste mastodonti siderurgici perimati tehnologic si spre cimitir. Acum ies la iveala si mai multe tragedii din seria nesfarsita care nu a incetat odata cu 1990. S-au construit puscariile alea pe care comunistii le numeau blocuri, in care rata natalitatii este dezastruoasa. O singura generatie se naste in ele dupa care adio, pleaca toti incotro vad cu ochii, in tarile calde si nu prea.
Dar sa lasam basmele, M5 a mers bine cat s-a centralizat toata forta de munca din IMM-urile din constructii la firmele mari de partid. Cand n-a mai functionat smecheria a ramas sa mearga din inertie.
133 313


Mesaje: 153
Membru din: 27 Iul 2017, 09:04

Re: Lucrările la Magistrala 5 de metrou!

Mesajde 133 313 pe 01 Feb 2018, 22:26

OLAF (Oficiul European Antifrauda) a ajuns la la Metrorex via M5! :twisted:
Acum parca mai vii de acasa, putem sa spunem si noi ca suntem in UE cu adevarat! :mrgreen:
Io le-as sugera sa inceapa cercetarile cu accesul de la DT35, ca eu personal sunt extrem de curios de ce a fost necesara mutarea circulatiei de 3 ori mai acana si de 3 ori inapoi, probabil am vrut sa facem un anacolut tehnic de cartea recordurilor. Dupa care sa numere boltarii "extirpati" din statia ParcDT. :twisted:
Calitatea asfaltului de peste canivouri... Etc Etc...
Si colectorul central de canalizare mutat tocmai pe la Valea lui Mihai mi se pare o paranghelie... :twisted:
Si sa "numere" noroiul bentonitic sa vada daca nu a ajuns din el si pe la cine stie ce santiere de bloace... :idea:

Si astea asa... ce se vede sub talpa cetateanului. Ca la ce nu se vede le-as sugera sa numere si placile de granit, tamburii de cablu si corpurile de iluminat pana la ultimul strater si ultima priza, cu sa fara microfon in ea! :twisted:
133 313


Mesaje: 153
Membru din: 27 Iul 2017, 09:04

Re: Lucrările la Magistrala 5 de metrou!

Mesajde 133 313 pe 10 Feb 2018, 22:31

La M5, un proiect nascut din criza, se sparge banul fara probleme.
Constructorii aparent nu s-au sinchisit sa-si mai bata capul sa lase tunelul liber unde nu s-au executat centralele de ventilare inca, au turnat fundatia caii de rulare continuu, peste tot, astfel incat acum au inceput sa sparga din ea. Exemplu: CV RO-VA.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

La CV DT34-PDT in continuare bate vantul.
La CV Eroilor-AM s-a reluat executia de epuismente. Deci mai e mult pana departe.

Alte aspecte in imagini gasiti pe flickr, le voi pune aici doar scris, din cauza ca sunt multe poze.
RD-s-a mai betonat pe la accesele RD3 (D) si DT104 (A), se cofra un parapet lateral la acces RD3, se betoneaza prin subteran, s-a modificat intrarea in santier dinspre Ghencea.
VA-nimic nou la suprafata dar la acces C au sosit paleti cu placi de granit.
RO-s-a mai lucrat pe la acces C, se maniuleaza mult pamant in zona, psoibil sa inceapa umplutura peste acces A.
PDT-a inceput revolutia termoficarii, se fac o droaie de mari camine, in special in jurul blocului de langa Tip-Top. VErtatelii au ajuns cu ceva lcurari si pe coltul Pietei.
DT34-nimic spectaculos s-a ingropat mai departe copex rosu spre Favorit pe partea numereleor impare.
FAV-se lucreaza la acces Medlife.
ORZ-s-a definitivat scheletul copertinei definitive de la acces A. Si acum e liniste.
AM-s-au mai forat coloane pe la acces B(?) cel dinspre Academie si a inceput monarea esafodajului pentru planseul de la acces D(?) cel dinspre liniile de tramvai. Nu se mai vad goluri tehnologice mari in planseul superior.
Eroilor-s-a mai lucrat pe la termoficare in special la PSS Elefterie, am pozat si situatia curenta a zonei nou defrisate unde se va face noua legatura intre Eroilor 1 si Eroilor 2.
133 313


Mesaje: 153
Membru din: 27 Iul 2017, 09:04

Re: Lucrările la Magistrala 5 de metrou!

Mesajde 133 313 pe 11 Feb 2018, 21:57

Mi-a picat (o) fisa... "traversele" alea taiate bucati nu sunt din tunel, fundatia caii de rulare nu are fundul curbat! :shock: Deeeci... de unde sunt?!?
133 313


Mesaje: 153
Membru din: 27 Iul 2017, 09:04

Re: Lucrările la Magistrala 5 de metrou!

Mesajde 133 313 pe 16 Mar 2018, 22:06

Astia cu M5 or sa se trezeasca cu catrafusele in strada daca o mai lalaie mult. Titan Mar s-a apucat sa-si faca PUZ pentru actuala organizare de santier din Sos. Progresului (cea cu intrare prin 13 septembrie). :lol: :mrgreen:
Si tot din acelasi puz mai vedem niste chestii interesante, ca de exemplu ceva pasaj subteran!

Imagine

Imagine

Imagine

In alta ordine de idei, singura noutate absoluta este ca s-a excavat, s-a turnat betonul de egalizare si a inceput armarea planseului accesului E (Valea lui Mihai) de la RD. La acces D (RD3) mai lipseste unul din cei 3 parapeti, la acces A armarea a mers lent de tot, betoanele lipsesc.

La PDT aia se joaca de-a termoficarea, au inceput 3 fronturi dar in prezent lucreaza pe unul singur.
133 313


Mesaje: 153
Membru din: 27 Iul 2017, 09:04

Re: Lucrările la Magistrala 5 de metrou!

Mesajde 133 313 pe 29 Mar 2018, 22:34

Ei bine, daca peundemerg-ii au intrat pe sub pamant eu am preferat sa merg tot pe sus ca sa vad cum se mai prezinta cartierul!

Sumar: La acces RD3 s-a cofrat si betonat ultimul parapet.
Imagine

Imagine

Vis-a-vis la acces E, Valea lui Mihai se armeaza portiunea de planseu inclinat al accesului.
Imagine

In dreptul aleea Arutela au revenit Vertatelii cu ceva tevarie...
Imagine

In subteran zgmote de fiare si cofraje.
Imagine

Acces A, DT104.
Imagine

Imagine

All in all, bulevardul DT arata rau. Intersectia DT cu VA. In mare parte din cauza basculantelor.
Imagine

Imagine

Imagine

Pamantul de peste canivourile electrice continua sa se taseze consistent. In imagine, proximitatea accesului CH de la Romancierilor.
Imagine

Imagine

Acces C de la RO, adica vis-a-vis de strada Cetatea Histria, se cofreaza pe la parapetii laterali.
Imagine

Imagine

Accesul A de la RO. protectia hidroizolatiilor pare gata. Asteptam umplutura... cand o vrea dumnezo...
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
133 313


Mesaje: 153
Membru din: 27 Iul 2017, 09:04

Re: Lucrările la Magistrala 5 de metrou!

Mesajde 133 313 pe 29 Mar 2018, 22:42

Continuare.
Parc DT, acces D. Au avansat cu betoanele. Umplutura cu pamant in schimb este in continuare suspendata pe termen necunoscut...
Imagine

Se scot tot felul de resturi si urjume de la zidarie si finisaje printr-un fost gol tehnologic, actualmente gura ventilare.
Imagine

Se lucreaza la mutarea termoficarii in dreptul TipTop.
Imagine

Imagine

Imagine

Pe str. Brasov in dreptul primului bloc au definitivat o... extindere(?) de camin de la termoficare.
Imagine

Imagine

Si cu ocazia asta s-a mai defrisat cate ceva...
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
133 313


Mesaje: 153
Membru din: 27 Iul 2017, 09:04

Anterior

Înapoi la METROU

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Webdesign www, książki księgarnia internetowa podręczniki