Pagina 1 din 1

Cum ar putea arăta viitoarele staţii de pe Magistrala 6

MesajScris: 17 Iun 2013, 22:12
de Vatmanu076
Magistrala 6 de metrou, care face legătura între staţia 1 Mai şi Aeroportul Otopeni, va avea 12 staţii cu un design futurist. În plus, vor fi construite parcări cu zece până la 500 de locuri, iar zonele de deasupra staţiilor vor fi amenajate ca spaţii publice pietonale.

Viitoarea magistrală de metrou M6 va porni din actuala M4, după staţia 1 Mai şi va avea o lungime de 14 km şi 12 staţii: Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni Centru, Otopeni Nord şi Aeroportul Henri Coandă.

Planurile potențiale pentru viitoarele staţii de pe magistrala 6 de metrou au fost prezentate în ediţia 2013 a Anualei de Arhitectură, fiind realizate de arhitecţii Adrian Nicolaescu, Ana Gabriela Berceanu şi Vlad Andreescu, alături de un grup de alţi colaboratori. Nu sunt însă planurile oficiale, confirmate de Metrorex.

Pentru terminalul intermodal de la Otopeni, ce ar urma să lege aeroportul de metrou, o soluție este oferită de arhitectul Vlad Tarca, în lucrarea de diplomă:

Locul exact în care vor fi amplasate aceste staţii a fost avizat încă din vara trecută de Comisia de Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după cum urmează:

Pajura - staţie cu cinci accese, la marginea cartierului
pajura_perspectiva_peron_34329300.jpg


Expoziţiei - staţie prevăzută cu 5 accese, în incinta complexului Romexpo
expozitiei_perspectiva_peron_78360300.jpg


Piaţa Montreal - staţie la nodul rutier de la Casa Presei, cu 4 intrări/ieşiri
montreal_perspectiva_peron_83749000.jpg


Gara Băneasa - staţie cu 3 accese, la Fântâna Mioriţa
gara_baneasa_perspectiva_44868100.jpg


Aeroportul Băneasa - staţie lângă aeroport cu 5 accese

Tokyo - staţie cu 5 accese, în faţa magazinului Ikea
statia_tokyo_91195900.jpg


Washington - staţie cu 5 accese, la intersecţia DN1 cu bd. Liviu Librescu
washington_perspectiva_peron_91290800.jpg


Paris - staţie cu 5 accese, la intersecţia DN1 cu Aleea Padina
perspectiva_57627100.jpg


Bruxelles - staţie cu 5 accese, la graniţa dintre Municipiul Bucureşti şi oraşul Otopeni.Potrivit planurilor autorităţilor, magistrala de metrou M6 va avea trenuri noi, care vor circula la intervale de 5 minute, iar designul staţiilor va fi unul ultramodern, futurist. Garniturile de metrou vor fi dotate cu display-uri care vor indica programul curselor aeriene şi informaţii despre Bucureşti atât în română cât şi în alte limbi de circulaţie internaţională.

Lucrările la magistrala 6 de metrou ar fi trebuit să înceapă în anul 2013 şi să fie finalizate în 2017-2018. Termenul de debut a lucrărilor a fost decalat şi, în consecinţă, la fel şi cel privind finalizarea lor. Contractul a fost încredinţat, în urma unei licitaţii internaţionale, consorţiului format din Padeco Japonia, Oriental Consultants Ltd Japonia şi SC Metroul SA România.

Magistrala va face şi legătura directă a două moduri de transport, cel pe calea ferată, prin Gara de Nord, şi cel pe calea aerului, prin aeroporturile Băneasa şi Otopeni. Astfel, utilizatorii transportului aerian vor putea utiliza serviciile de check-in în Gara de Nord.

SURSA - B365.RO

Re: Cum ar putea arăta viitoarele staţii de pe Magistrala 6

MesajScris: 18 Iun 2013, 13:12
de Alex Avram
Unele au nume de te lasa cu gura cascata.. ;)