Care le ai cu retelistica,un mic ajutor

Discutii pe orice alta tema.

Care le ai cu retelistica,un mic ajutor

Mesajde ionutz72 pe 14 Ian 2010, 16:59

Fiind noob in retelistica cer un mic ajutor.
Am acest Media Player care zice ca are"Ethernet (RJ45) 10/100 Network for data transmission in a local network" dar in manual are prea putine explicatii referitor la conectarea LAN.
Deci: am un router Asus WL530g wireless la care am legat prin LAN acest player. Setarile routerului:
ImagineImagine
Radio via internet functioneza,deci cablul e bun.Problema e ca playerul nu vede nimic in retea,chiar daca rasunde la ping.
La player am urmatoarele optiuni la setari manuale:
Imagine
Iar la partea de network e cam asa:
Imagine
la my_shortcuts incercand setarile pentru ip-ul unui pc din retea:
ImagineImagine
Eu am incercat setarile la player cam ce se vede in poze. Unde gresesc,ce trebuie completat pe acolo sa pot vedea pc-urile din retea(care evident au ceva dat la share)?
ionutz72

Re: Care le ai cu retelistica,un mic ajutor

Mesajde kdlehel pe 21 Feb 2010, 19:36

Lucrez demult cu retele de calculatoare si internet si am uitat la problema ta. Sunt 2 raspunsuri. In general sub xp este o schema ce trebuie urmat. Daca amandou pc uri au xp atunci nui mare lucru. In primul rand urmatoarele trebuie facut. Prima ca trebuie sa mergi la la computer in stanga la network places si acolo set home or work network numai stiu cum este pe pc ul englez sau mergi la my computer dai acolo properties si la proprietatile sistemului sus la meniu dai la numele calculatorului.La modify.
Numele scrii ce vrei si la wokgroup alegi un nume. Important ca amandou calculatoare sa aiba aceas workgroup name ca altfel nu osa se vada cele 2 calculatoare. primul lucru sa partajezi un folder cu muzica vruta. Asta va fi vizibil pe retea. la iP sa vezi daca sunt acele calculatoare in aceas "linie" daca routerul este setat automat de fabrica atunci cele 2 calculatoare primesc ip si gateway automat. si in rest este rezolvat treaba. trebuie incercat. Dupa setari la pc uri trebuie rat restart la fiecare sa fie in aceas workgroup si trebuie partajat un folder cu datele dorite.
kdlehel

Mesajde ionutz72 pe 26 Feb 2010, 21:20

Merci,am rezolvat-o intre timp :roll:
ionutz72

Mesajde admin pe 28 Feb 2010, 21:22

In acest caz, topicul se poate inchide in 24 de ore.
admin
Site Admin

ÃŽnapoi la DISCUTII DIVERSE