Nici nu stiu cum sa incep... Azi dimineata, din intimplare am sunat la Mitica, dintr-o pura intimplare... La scurt timp dupa ce mi-a raspuns la telefon, mi-a zis ca are sa-mi dea o veste ingrozitoare... "Catalin, nu mai este...".
Multi dintre voi il cunosc si ca "ExiT Photography" sau pe forum la noi ca LDH450HP sau Catalin Ionut Anghel. Azi dimineata s-a postat un mesaj pe un grup de Facebook, si mai tarziu s-a confirmat... Nu stim cand s-a intimplat, insa un lucru e sigur... Catalin numai este printre noi...

Imi vine greu sa scriu ceva in acest moment. Nici nu vreau sa-mi imaginez ce poate fi in sufletele parintilor si rudelor sale... Cuvintele sunt uneori inutile in fata unei astfel de tragedii, mai ales ca sa fii tanar, sa fii un om puternic si vesel indiferent de cata durere porti cu tine, sa-ti doresti sa traiesti si o forta nevazuta sa nu te lase sa mergi mai departe, chiar este trist, iar aceasta tristete nu o poti exprima in cuvinte... Nu imi inchipuiam vreodata, ca am sa ajung sa-i scriu un necrolog...
Imi pare rau Cataline, ca nu iti scriu un mesaj de felicitare in acest moment pentru vreo fotografie urcata pe forum, sau cu care ai castigat (de atatea ori...) concursurile noastre foto... Imi pare rau ca uneori au existat neintelegeri intre noi (pentru ca asa au vrut altii), insa le-am depasit si am ramas din nou prieteni. Imi pare rau ca in ultimele luni ai decis sa te izolezi mai de toata lumea, pentru ca, dupa cum am aflat de la Mitica (singurul cu care ai mai impartasit cate ceva inainte sa ne lasi in urma pe lumea asta), asta a fost dorinta ta, pentru ca nu ai dorit sa fii victimizat.
Stiu ca ai fost un om puternic si curajos, si de fapt cu totii, cei ce te-am cunoscut stim asta. Si stim ca ai ramas pentru multi dintre noi un prieten adevarat si un erou despre care vor ramane multe povesti frumoase printre pasionatii de trenuri... Eu nu te voi uita, la fel cum nimeni din cercul nostru de prieteni nu te vor uita...
Si pentru cei ce nu l-au cunoscut pe Catalin Ionut, pot sa va spun ca a fost nu numai un prieten pe placul tuturor celor din jur si un om saritor pentru toti cei ce aveau nevoie de ajutor, dar si un fotograf talentat. Catalin a avut un talent nativ, si in ultimii cativa ani de cand l-am cunoscut, l-am vazut crescand pe zi ce trece, desavarsindu-si talentul cu si mai multa pasiune...
Ionut, trenul tau s-a pus in miscare, poate mai timpuriu decat i-ar fi fost vremea... Te-ai grabit, si ne-ai lasat muti de uimire...
Stiu ca undeva, intr-o alta lume, nu departe de noi, Catalin isi continua pasiunea, si ne este alaturi, chiar daca noi nu-l putem vedea fiind prea "orbi" pe aceasta lume... Si mai stiu ca undeva in noapte, fluierul unui Sulzer se va auzi in amintirea ta...
Sa ni-l amintim pe Ionut asa cum era el, mereu grabit sa "prinda" cate un tren...
Odihneste-te in pace, Catalin Ionut...
P.S. Vom redeschide Cartea de Oaspeti pentru o perioada nedeterminata, pentru cei ce doresc sa-si ia un ultim "ramas bun" de la Anghel Catalin Ionut si sa raspunda in mod direct acestui subiect...