CONCURS & REGULI DE FOTOGRAFIERE

Forumul "Railnet.ro" lanseaza un concurs foto feroviar. Concursul este lunar. Castigatorii sunt recompensati cu premii. Succes!

CONCURS & REGULI DE FOTOGRAFIERE

Mesajde nemesiss pe 01 Ian 2010, 23:00

Onorabili forumisti. Referitor la concursul foto, eu nu voi particpa din motive lesne de inteles. Dar imi voi rezerva dreptul de-a face comentarii critice care nu vor afecta sper, alegerea celorlalti membri.
In principiu as dori ca imaginile postate, sa respecte cateva reguli de aur ale fotografiei si anume REGULA TREIMILOR si regula fotografiei in miscare.

REGULA TREIMILOR - este una dintre cele mai cunoscute reguli de compozitie foto. Plasarea subiectului in centru fotografiei nu este, de multe ori, o idee buna. Un subiect central nu este foarte atragator pentru privitor si creaza o atmosfera statica. Pentru a capta atentia si pentru o compozitie dinamica este recomandat sa respecti regula treimilor.Un subiect central nu este foarte atragator pentru privitor si creaza o atmosfera statica. Pentru a capta atentia si pentru o compozitie dinamica este recomandat sa respecti regula treimilor. Practic, imagineaza-ti cadrul impartit in trei zone egale, atat pe verticala cat si pe orizontala. Liniile imaginare care imparta cadrul in treimi se numesc linii de forta. Pentru o combozitie bine echilibrata, plaseaza subiectul principal al fotografiei pe una dintre liniile de forta sau la punctul de intersectie dintre acestea.

ELEMENTE IN MISCARE - Daca fotografia contine elemente in miscare (o persoana care alearga, o masina, etc.) incearca sa plasezi subiectul astfel incat sa lasi mai mult spatiu in fata acestuia. Spatiul din fata unui subiect in miscare este adesea denumit spatiu activ. Motivul pentru care este necesar acest spatiu il constituie faptul ca privitorul se uita instinctiv in directia in care se deplaseaza subiectul. Daca subiectul in miscare este orientat cu fata aproape de marginea cadrului, fara suficient spatiu, creaza un efect de discomfort pentru privitor, prin simpul fapt ca pare sa se opreasca in marginea cadrului.

ACESTEA fiind spuse, sper sa nu se supere nimeni asupra comentariilor si criticilor aduse de mine.
_MG_4602.jpg
imagine protejata de legile COPYRIGHT
IMG_9534.jpg
imagine protejata de legile copyright
Avatar utilizator
nemesiss
Feroviar


Mesaje: 54
Membru din: 06 Noi 2009, 22:08
Localitate: BUCURESTI

Înapoi la CONCURS FOTO!!! / PHOTO CONTEST!!!

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Webdesign www, książki księgarnia internetowa podręczniki