Intr-o carte de-a mea, numita BUCURESTI-MONOGRAFIE, a Editurii Sport-Turism,aparuta in anul 1985, am gasit o poza cu sectia de locomotive a Intreprinderii 23 August, in care se vad si cateva locomotive de acest gen. Una din locomotive aflata in aceasta poza Iata si scrisul de deasupra pozei, Si o imagine a celor 4 poze, aflate pe2 din paginile acestei carti.
In poza din stanga sus se vede sectia de motoare a Intreprinderii 23 August
Mai ce sa zic si eu , sincer la aspect nu este un punct forte ,din puctu meu de vedere e uratica . Daca te uiti atent seamana cu Ludmila sau cum ii zice , numai ca Ludmila este mult mai bine conturata ,un aspect mai frumos .Prefer un Sulzer pozele sunt reusite . imi plac .
Aleargă în vănt mănâncă şine Şi electroni zvâcnesc în vene Dar pulsul monstrului titanic, E anonimul, un mecanic.
Ei bine, iata ca recent, intr-o noapte frumoasa de Mai a lui 2011, am suprins in Chitila o alta masina din aceasta clasa: 83-0901-5 a DB Schenker. Din cauza ca la ora la care am surpprins-o vremea rece incepuse sa-si faca simtita prezenta, imaginile nu au mai iesit chiar sa cum trebuie, in schimb au rezultat tot felul de "aberatii" nocturne cum zice Trifu. De ce nu, cgiar fotografii "miracol" - asta din cauza aburirii rapide a lentilelor si a senzorului cauzata de schimbarea de temperatura. Daca mai pun si proiectoarele puternice din statie...
Foto: Daniel
As vrea sa stiu daca voi considerati necesara infiintarea unui subforum dedicat Clasei 83. Ganditi-va foarte bine, daca exista un numar suficient de mare din exemplarele acestei masini in Romania, inainte de a decide. Astept parerile voastre.
Weeeeee! Frumos . Mai ales ca e produsa de noi. Oare vreun german care foloseste locomotiva stie de ce tara a fost produsa? Inca o dovada ca Romania a fost ceva frumos inainte, si acum e doar un morman de amintiri si fiare vechi.
Prostului nu-i lipseste mintea, ci doar instructiunile de utilizare.
Locomotivele asta parca au fost retrase si de la noi de astia de la DB. Spunea cineva ca zac aruncate pe la Piatra Neamt. Le-or fi taiat sau mai sunt pe acolo?