Hărți cu arealele automotoarelor de-a lungul timpului

Hărți cu arealele automotoarelor de-a lungul timpului

Mesajde MariusM pe 16 Aug 2011, 18:05

Pe acest topic, vor fi postate hărți cu arealele automotoarelor CFR de-a lungul timpului.

Pentru început, o hartă redactată de mine conform MT 1990/1991(trenurile PM și CM; trenurile AM și/sau RM urmând a fi tratate separat)

Imagine

Legendă:

Culorile reprezintă astfel:

Roșu: Depoul Arad
Albastru: Depoul Timișoara
Violet: Zona comună de activitate a depourilor Arad și Timișoara(segmentul Periam - Vălcani)
Verde închis: Depoul Piatra Olt
Galben: Depoul Sibiu
Verde deschis: Zona comună de activitate a depourilor Piatra Olt și Sibiu(segmentul Lotru-Valea Mărului Hm.)
Bleu: Depoul București(Călători sau Grivița)
Bej: Depoul Făurei
Ciclam: Depoul Suceava(automotoarele se detașau în Dornești de la cursele pentru Putna/Nisipitu)

Cifrele reprezintă următoarele stații/halte:

1. LoamneÈ™
2. Lotru
3. Miercurea Sibiu
4. Rădăuți
5. Valea Mărului
6. Vasiova
Anii care trec nu mai vor să revină,
anii petrecuți cu rău și cu bine.
Anii cei mai buni sunt cei care-o să vină,
Anii...
MariusM

Re: Hărți cu arealele automotoarelor de-a lungul timpului

Mesajde Daniel pe 16 Aug 2011, 18:56

Imi aduc aminte ca inainte de 1989 existau cupluri de cate doua automotoare din Clasa 77 pe Linia 201 intre Ramnicu Valcea si Sibiu. Cred ca si in anii 2000 au mai circulat. Tot inainte de 1989 tin minte ca efectuau curse si pe Magistrala 800 dar nu stiu precis pe ce directie. Ce stiu sigur e ca le vedeam zilnic in zona Padurii Andronache. Interesant topicul tau Marius. Felicitari! :clap: :clap: :clap:
Daniel

Avertismente: 1

Mesajde MariusM pe 16 Aug 2011, 19:32

Daniel scrie:Imi aduc aminte ca inainte de 1989 existau cupluri de cate doua automotoare din Clasa 77 pe Linia 201 intre Ramnicu Valcea si Sibiu. Cred ca si in anii 2000 au mai circulat. Tot inainte de 1989 tin minte ca efectuau curse si pe Magistrala 800 dar nu stiu precis pe ce directie. Ce stiu sigur e ca le vedeam zilnic in zona Padurii Andronache. Interesant topicul tau Marius. Felicitari! :clap: :clap: :clap:

Cursele-motor de pe M800 nu-i exclus să fi fost de fapt trenuri de serviciu.
În zona Rîmnicu Vîlcea, aparent, și în anii 2000 au circulat motoare(mai mult sau mai puțin, în funcție de posibilități). Îmi amintesc că prima dată când am văzut în viața mea motoare 77, a fost în vara lui 1993, la Rîmnicu Vîlcea(eu venind de la Băile Olănești, tot așteptând venirea A 336). În 2000, însă, venind din aceeași stațiune(după șapte ani de pauză), știu că am ajuns într-o oră relativ-matinală în Vîlcea, ca să prind loc la A 1921 spre Brașov și am avut o mare dezamăgire văzând CM 2462 și 2465(Cîineni-Băbeni, respectiv Băbeni - Rîmnicu Vîlcea) formate din două vagoane 21-47/57 trase de un LDH. În rest, prin zonă, nicio urmă de vreun motor, doar vreo cinci dimitroave 29-20 în stare încă bună(pe atunci), în gara Rîmnicu Vîlcea, cu inscripția "CFR - S.A.".

O precizare omisă:

Automotoarele folosite erau astfel:

Clasa 77: Dep. Arad, București, Făurei, Piatra Olt, Suceava, Timișoara
Clasa 78: Arad, Sibiu, Timișoara, București
Clasa 79-FAUR: București, Timișoara(??)
Anii care trec nu mai vor să revină,
anii petrecuți cu rău și cu bine.
Anii cei mai buni sunt cei care-o să vină,
Anii...
MariusM

Mesajde EA033 pe 17 Aug 2011, 13:23

Actualmente se mai circula cu automotoare pe liniile CFR Tecuci-Marasesti, Pitesti-Curtea de Arges, Pitesti-Campulung, Medgidia-Negru Voda, Constanta-Mangalia.

Daca includem si serviciul automotoarelor Desiro, lista se mai poate mari putin.
EA033

ÃŽnapoi la ISTORIE FEROVIARA / RAILWAY HISTORY