Aceste tramvaie interbelice, functioneaza si in ziua de astazi dintr-un singur motiv: traseele pe care circula trec pe strazi inguste, ce au curbe stranse. Ele sunt singurele care se descurca pe astfel de trasee.
Ca sa va faceti o parere mai buna despre ele, va ofer mai multe detalii:
Ca sa completam imaginile detaliate intr-un mod mai atractiv, am sa va prezint unul din tramvaiele vopsite "hippie" - pentru nostalgicii anilor '60 ai secolului XX, ani in care libertatea de exprimare si nonconformismul isi faceau aparitia cu dezinvoltura:
Aceste tramvaie contrasteaza puternic in lumina constructiilor moderne aflate in imediata vecinatate a Stazione Centrale (Gara Centrala) - o constructie in care am sa va introduc ceva mai tarziu.
De la vechile tramvaie interbelice, care domina si acum vechile lor trasee, vom ajunge intr-o alta perioada, cea a anilor 1970...
Tramvaiele ceva mai noi decat veteranele anilor '20, incep sa-si faca aparitia, uneori cu greu la anumite ore, cu o tinuta somptuoasa, robuste,
demne de designul anilor '70, capabile de a inghiti cu mult mai multi calatori decat predecesoarele lor...
Dar sa vizitam putin si aceste tramvaie in care am avut suficient timp sa urc, sa le explorez si sa le vad la treaba
Sa trecem si la detalii:
Ajungem si in interior, unde veti descoperi multe lucruri interesante in aceste vechicole pe sine fabricate de catre Fiat:
Ca toata lumea, ma grabesc si eu catre cele mai moderne tramvaie ale Milanului...
Undeva intr-o curba cu linii prline de iarba, intr-un decor de o candoare pe care numai un astfel de oras ti-o mai poate oferi, apar ca de nicaierea, forme aerodinamice, putere, viteza si capacitate crescuta de transport...
Culoarea verde, un simbol atat al Italiei cat si al naturii, apare si ea pe acesti "bolizi" stiintifico-fantastici:
Imi iau ramas bun si de la aceste minunate masini care nu mai sunt trase de cai, ci sunt propulsate de energie electrica (reteaua de alimentare este de 500v!!!) si raman inca odata uimit de frumusetea designului perfect pe care numai un italian putea s-o realizeze...
Si pentru nostalgicii vechilor tramvaie, ATM-ul (regia locala de transport a orasului Milano) pune la dispozitia doritorilor doua tramvaie transformate in restaurant pe sine. Din pacate nu am avut ocazia sa le incerc si nici macar sa le fotografiez, pentru ca ele circula destul de rar, iar timpul meu a fost destul de scurt. Numai ca am gasit pentru voi, un link interesant - Eu va las aici, in aceasta "statie" cu speranta ca veti ajunge candva, cat de curand, sa le admirati si voi

Si ca sa ne luam la revedere intr-un mod cat mai frumos, va invit si la o calatorie nocturna cu vechile tramvaie milaneze...

"Domnisoara" Dr2005 sa se duca sa se
- cred ca se linge pe bot ca nu poa' sa ciordeasca ceva poze fara sa dea de railnet.ro