Putin ajutor

Discutii pe orice alta tema.

Putin ajutor

Mesajde andreysc7 pe 15 Ian 2014, 19:33

Salut,
Sunt nou pe aici si as avea nevoie de ajutorul vostru. Sunt designer 3D, si chiar nu am nici o treaba cu trenurile, de aceea va intreb pe voi :

Are cineva mai multe imagini de referinta cu acest tip de vagoane ? http://cdn.allshops.ro/files/clients/17 ... 193360.jpg
Stiu ca in poza e un model la scara redusa, insa as avea nevoie de niste imagini de referinta cu acele platforme. Din cate m-am interesat pe net, am vazut ca fac parte din categoria K, si am gasit topicul acesta :
viewtopic.php?f=26&t=273

Eu as avea nevoie de ceva imagini dar in topicul care l-am pus mai sus, au un fel de bordura. Poate ca nu e acelasi model ca si cel pe care il caut eu. Si inca ceva : in al doilea razboi mondial, existau acest tip de platforme ? adica din ce an au inceput sa se fabrice ? pentru ca am ceva modele (tunuri ZiS-2) si as vrea sa le pun pe platforme dupa care sa fac niste randari.

Multumesc :)
andreysc7

Re: Putin ajutor

Mesajde kdlehel pe 15 Ian 2014, 22:48

Acest vagon este productie mai noua. nu exista in razboi. Tinand cont ca nu demult a fost inventat si containerele. Vagonul asta este special si dedicat pentru acest uz. Eu propun sa mai cauti pe net seria K unde poate gasesti si date de fabricatie, si dimensiuni. Succes.
kdlehel

Mesajde andreysc7 pe 15 Ian 2014, 23:08

Am inteles. Dar si acea platforma fara acele margini, tot din seria K face parte ?
andreysc7

Mesajde Daniel pe 16 Ian 2014, 00:21

Salut si bine ai venit pe Railnet! Vagoanele de tip Ks (din litera de seria K), sunt mentionate in Romania de prin anii 1960. Ks-urile CFR Marfa au fost fabricate intre anii 1961 - 1986 la mai multe uzine din tara. imi pare rau ca nu am apucat sa scriu si un "Info" pentru litera de serie K, insa o voi face sper eu curand, chiar daca oficial pe la CFR Marfa nu gasim decat Ks-uri.

Daca imi arati o poza cu acel vagon platforma fara margini cum zici tu, poate reusesc sa aflu ce tip este. Din cate stiu, daca este pe osii independente (sau pe "doua osii" mai pe romaneste), dupa descrierea ta poate fi vorba fie de un Lgs sau un Lgns iar acestea au fost fabricate intre anii 1985-1986, deci tot dupa anii Razboiului Al Doilea Mondial (cum zic cei de la National Geographic mai nou).

Ar trebui sa cauti referinte pe un site care trateaza parcul de material rulant prusac, al KPEV, deoarece in WWII multe din vagoanele DRG-ului proveneau din acel parc. Oricum, un site specializat pe material rulant de epoca german. Daca ne dai o poza, putem gasi ceva asemanari si te putem ajuta cu schite, poze si date tehnice daca le avem. ;)
Daniel

Avertismente: 1

Mesajde andreysc7 pe 16 Ian 2014, 02:05

Da, ceea ce caut e o platforma Lgns.

Am mai cautat pe net si as vrea sa te intreb daca sti cumva cum se numesc si platformele din link-urile de mai jos : (sunt machete, nu am gasit reale) .

Imagine

http://www.haertle.de/out/pictures/mast ... -h0_p1.jpg

Imagine
andreysc7

Mesajde Daniel pe 16 Ian 2014, 18:13

Primul este similar unui Salmmp cu diferenta ca cel din imagine este pe doua osii pe cand cele ale CFR Marfa (astazi iesite din uz si ramase cel mai probabil in dotarea MApN) sunt pe sase osii.

Cel de-al doilea este un model foarte vechi pe care nu cred ca l-am avzut vreodata la CFR si chiar daca ar fi avut vreun echivalent pe la noi, e clar ca a disparut demult de prin "peisaj"...

Ultimul este o platforma de pe la inceputul secolului XX, dotata cu roti cu spite, care nu se mai folosesc la CFR inca de prin anul 1965 din cate stiu (atunci a inceput schimbarea masiva a rotilor cu spite la vagoanele de marfa si dotarea cu sisteme de franare a vagoanelor care nu aveau asa ceva). E destul de greu sa aflu ce tip de vagon a fost. Iarasi e vorba de unul german sau prusac. In mod sigur au existat si pe la CFR, insa iarasi vechimea le-a facut sa dispara, si nu am vazut asa ceva decat pe la modelele in miniatura.
Daniel

Avertismente: 1

ÃŽnapoi la DISCUTII DIVERSE