1 AN DE RAILNET.RO!!!

Discutii pe orice alta tema.

1 AN DE RAILNET.RO!!!

Mesajde Daniel pe 20 Oct 2010, 21:58

Ei bine, zilele acestea, mai precis pe 23 Octombire, Railnet.ro implineste 1 an de existenta. 23 Octombrie este data de la care si-a inceput oficial existenta domeniul nostru. Pina la acea data, forumul a functionat sub alta denumire timp de vreo luna si jumatate. Putini isi mai aduc aminte de vechiul nume, trenuri.pineapple.ro.

Ei bine, ideea infiintarii unui forum feroviar cu totul nou, a aparut la initiativa lui adycfrbv, a lui Vlad si a mea. La vremea aceea eu si Ady eram deranjati de atitudinile neprietenoase ale adminilor si moderatorilor de pe alte forumuri deja consacrate, care se departasera de ideea de pasiune, care cenzurau orice pentru simplul motiv ca nu erai de acord cu ei, si aici vorbim de discutiile referitoare la trenuri. Pe anumite forumuri iti luai ban doar pentru ca nu erai de acord cu moderatorii sau adminii in legatura cu opiniile lor vis-a-vis de trenuri.

Ady a venit cu ideea unui forum in care sa nu existe deloc cenzura, ba chiar sa se poata injura la greu daca asa simt oamenii, etc. Deviza noastra era "Pentru pasiune" - un slogan folosit de Ady pe un vechi site al lui. In fine. Este foarte adevarat ca in momentul aparitiei noastre am declansat un adevarat cutremur in lumea forumurilor feroviare. In paralel cu topicurile serioase despre trenuri la care atat eu cat si Ady munceam din greu, am deschis si celebrele "scandaluri" de pe Railnet. A fost nevoie si de asa ceva, pentru ca unii si altii meritau din plin sa fie criticati in fel si chip. Am reusit sa demascam tot felul de falsi pasionati, oameni despre care nu mai vreau sa-mi aduc aminte. E adevarat ca si noi am fost atacati - si era inevitabil. In rest, multe din povesti le cunoasteti mai toti cei care au accesat paginile noastre.

Initial am pornit cu o echipa de moderare formata din: adycfrbv, Vlad, kdlehel, RazvanPreda, StefanCFRGalati, Okhiu si zimbrulcarpatin. Ulterior in echipa de moderare s-au alaturat si ionutz72, Trifu22. Dupa aceasta noua alaturare a urmat o perioada in care unii din moderatorii initiali au parasit echipa de moderare din diverse motive. Dupa acest moment n-i s-au alaturat Vladyz, bitter, Danny96. Imediat dupa au sosit la noi Dj_Jorj2007 si Clony. Intre timp unii dintre vechii moderatori au trebuit sa paraseasca echipa. Ultimul sosit a fost EA033.

Trebuie sa multumesc pentru ajutorul acordat prietenului nosatru George C. de la Pineapple.ro, omul care ne-a ajutat sa demaram acest proiect ambitios si cel care ne-a oferit hosting si consiliere. Fara George forumul nostru poate ca nu ar fi existat asa cum il cunoasteti cu totii. Tin sa-i multumesc inca odata pentru tot ceea ce a facut pentru noi! :clap:

A urmat bunul meu prieten Cornel, webmasterul nostru, omul care se ocupa de partea tehnica a forumului nostru. Fara Cornel multe din facilitatile de care va bucurati acuma nu ar fi existat. De aceea tin sa-i multumesc si lui din tot sufletul! :clap:

Tin sa le multumesc tuturor celor care au facut parte din echipa Railnet.ro, chiar daca unii sau altii au parasit echipa noastra. Fiecare a avut in definitiv cate o contributie la existenta noastra, dupa cat a putut si a dorit. :clap: :clap: :clap:

Va veti intreba cu ce a sosit nou pe piata Railnet?!

Am venit cu mai multe lucruri si poate de aceea am castigat o cota de piata destul de buna in acest an. Am introdus un nou concept de prezentare a vagoanelor si locomotivelor denumit generic "Info". Apoi am avut incredere in promovarea unor subiecte ca globale - si acest lucru si-a dovedit utilitatea (forumurile vechi, considerau acest tip de promovare necorespunzatoare). De asemenea am creeat un forum denumit LOC DE DAT CU CAPUL - un forum devenit controversat, aparut ca un loc inc are userii nostri sa-si verse problemele intr-un mod liber, pentru a putea lasa nealterate topicurile legate de trenuri de pe celelalte forumuri ale Railnet.ro. Am fost criticati si pentru asta, si multumim tuturor pentru critici. Acest forum a ramas accesibil numai utilizatorilor activi ai Railnet - nu a disparut asa cum pretind unii si altii. :lol:

Excursiile feroviare si filmele de promovare ale acestora incepusera sa fie o alta "marca inregistrata" Railnet.ro. Din pacate, recesiunea economica si posibilitatile din ce in ce mai reduse ale membrilor forumului nostru au suspendat acest gen de activitati. Practic nu se mai putea merge pe excursii de 1 zi prin apropierea Bucurestiului. Era nevoie de ceva mai mult. Oricum, pe viitor vom relua acest "prost obicei" al nostru, excursiile feroviare. ;)

In alta ordine de idei, forumul NEWS FLASH a devenit unul de succes. In acelasi timp am reusit sa promovam si alte situri similare ca obiect de activitate cu Railnet sau specializate pe simulatoare de trenuri, poze, etc. Este foarte adevarat ca anumite situri "neprietene" au fost supuse cenzurii comerciale a Railnet.ro ca urmare a unor actiuni indreptate asupra noastra. In rest oricine si-a facut un site a putut si va putea sa se promoveze in paginile noastre.

In acelasi timp imi place sa cred ca Railnet.ro a ridicat stacheta in materie de topicuri feroviare. Unii din membrii forumului au fost atrasi de fotografia feroviara, altii s-au indragostit de cartile de specialitate si cu ajutorul nostru. De ce nu, cei care scriu pe forumul nostru au inceput sa scrie cu mai multa grija pentru a evita inexactitatile inerente oricarui topic feroviar.

Canalul nostru de Youtube, a venit cu cateva concepte absolut noi. Cei care urmaresc stiu foarte bine cu ce a venit nou RailnetTV.

De ce nu, am reusit sa promovam un simbol al CFR-ului si nu in ultimul rand al Timisoarei - Regina 106. Da, Clony si prietenii nostri de la Timisoara au reusit acest lucru datorita pasiunii adevarate. Oameni care cred cu adevarat in ceva, intr-o legenda vie, alaturi de Railnet care le-a oferit posibilitatea de a arata tuturor, neingraditi de nimeni si de nimic, ceea ce iubesc ei mai mult. :dance:

Avem un concurs foto destul de indragit de catre cei care frecventeaza forumul nostru. Facem eforturi pentru ca fiecare editie sa beneficieze de premii, pentru ca oamenii sa simta ca intra in competitie pentru ceva, si nu pentru orice. Sunt niste premii zic eu necesare oricarui pasionat adevarat. :dance:

Poate cel mai important lucru este ca Railnet a oferit si ofera in continuare posibilitatea oricarui pasioinat de a-si face un nume. La noi nu e suficient decat sa arati ceea ce poti si ce stii in materie de trenuri. Exista oameni pasionati de locomotive, altii de vagoane, unii de simulatoare, fotografie, si cate si mai cate. Railnet.ro este locul unde s-au lansat, si-au facut un nume, sau de ce nu, chiar daca unii erau deja cunoscuti, pe forumul acesta au dat tot ceea ce aveau mai bun. De ce oare? Intrebati-i pe ei. Poate nu le place forumul - poate noi suntem "puscarie" asa cum zic unii sau altii... Asa o fi? :?

Este adevarat ca de-a lungul timpului au aparut fel de fel de personaje printre noi care au perturbat activitatea forumului - hai sa ne aducem aminte de celebrul "fazekas_abel" - si ma amuza enorm cand recitesc ceea ce a fost la vremea respectiva cu el. Au mai fost si altii, dar s-au pierdut in negura timpului... :lol:

Am avut multe de spus intr-un singur an de existenta. Nu-mi pare rau de nimic, nu regret nimic din ceea ce a fost. Poate uneori imi pare rau de unii dintre noi, care au parasit echipa noastra din motive numai de ei stiute. Poate unii nu meritau sa mai fie alaturi de noi, este foarte adevarat si acest lucru.

Pentru viitor, nu-mi doresc decat sa ne mentinem pe aceeasi linie, ba chiar sa ne perfectionam, sa venim cu idei noi in permanenta ca si pina acum. Mai multe nu am de adaugat chiar daca ar mai fi fost multe altele. Am sa va las pe voi sa continuati acest topic.

In incheierea "prelegerii" mele am sa va invit sa va pregatiti pentru un concurs video, destinat membrilor forumului la 1 an de Railnet. Tema acestui concurs este un filmulet scurt, de pina in 2 minute in care sa transmiteti un mesaj legat de acest eveniment. Va puteti asocia in grup. Fiecare film va fi supus votului ca si fotografiile din concursul foto. Filmul castigator va fi recompensat cu un premiu surpriza. dar despre asta vom mai vorbi.

Imi permit sa spun si eu La multi ani Railnet.ro! :occasion-birthdaymulticolor: :occasion-candle: :occasion-birthday:
Avatar utilizator
Daniel


Mesaje: 9782
Membru din: 28 Oct 2009, 21:05
Localitate: Bucuresti
Avertismente: 1

Re: 1 AN DE RAILNET.RO!!!

Mesajde Trifu22 pe 20 Oct 2010, 22:42

sa traim :D
Nu am ce sa spun decat La multi ani. sa ne aducem cu bine aminte de vremuriletrecute, si sa sarbatorim vremurile bune care abia de acum au inceput!
⇓⇓⇓ Accesează Radioreceptorul CFR ⇓⇓⇓
âš¡âš¡âš¡http://t22sys.noip.me/radio/cfr/ âš¡âš¡âš¡
♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
►►►Trifu22 Systems◄◄◄
Avatar utilizator
Trifu22


Mesaje: 2746
Membru din: 27 Oct 2009, 23:39
Localitate: Buftea, M300 km 14+600
Avertismente: 14

Re: 1 AN DE RAILNET.RO!!!

Mesajde EA1clony106 pe 20 Oct 2010, 23:09

Merry Christmas :))) ..imi permit si eu o gluma mica :lol: .ce pot spune a fost frumos , cu dificultati in unele perioade ,in care o parte din noi am trecut cu brio , in rest pasiunea a fost la ea acasa ,ceea ce ar trebui si pe viitor sa fie mult mai familiara , oricum Railnet din cate am vazut au adus date despre locomotive , vagoane etc. care au prins bine useriilor si in care nu am vazut pe multe site-uri aceste date ,si ma bucur pentru asta + ca railnet a promovat cu succes Locomotiva 060-EA1-106 -din cate am vazut ,cel mai vizionat topic ,vizualizari duble/triple decat alte topicuri de pe forumuri cunoscute ,chiar am fost uimit . Anul ce urmeaza sper sa fie mult mai bun .si un pic pus la punct site-ul , inca mai este de lucru ,trebuie sa recunoastem asta , in plus oricine e bine venit aici. La Multi Ani Railnet.Ro

Sunt multe de spus .dar la ora asta nu prea im vine multe in minte , o completare pe parcurs , La Multi Ani !!!
Imagine
Aleargă în vănt mănâncă şine
Şi electroni zvâcnesc în vene
Dar pulsul monstrului titanic,
E anonimul, un mecanic.
Avatar utilizator
EA1clony106


Mesaje: 605
Membru din: 04 Feb 2010, 22:31
Localitate: Timisoara

Re: 1 AN DE RAILNET.RO!!!

Mesajde Daniel pe 21 Oct 2010, 00:18

Ei bine, imi permit sa intrerup un moment sirul mesajelor voastre si sa readucem putin in memorie cateva din momentele petrecute impreuna pe forumul nostru. Sper sa va faca placere. :lol:











A fost frumos... :lol: Si va mai fi! ;)
Avatar utilizator
Daniel


Mesaje: 9782
Membru din: 28 Oct 2009, 21:05
Localitate: Bucuresti
Avertismente: 1

Re: 1 AN DE RAILNET.RO!!!

Mesajde Vladyz pe 21 Oct 2010, 13:46

La multi ani si sa imbatranim aici :clap:
Vladyz


Mesaje: 1461
Membru din: 27 Dec 2009, 02:01

Re: 1 AN DE RAILNET.RO!!!

Mesajde razwy2010 pe 21 Oct 2010, 15:46

La Multi ani Railnet.ro :dance: :dance:
Avatar utilizator
razwy2010


Mesaje: 195
Membru din: 08 Ian 2010, 16:05
Localitate: jud.Cluj com.Baciu

Re: 1 AN DE RAILNET.RO!!!

Mesajde ANDU2100CP pe 21 Oct 2010, 16:06

Sa traiasca railnet !!! e primu forum pe care m-am lansat - si bine am facut - bafta in continuare forumului !!! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Avatar utilizator
ANDU2100CP


Mesaje: 3528
Membru din: 06 Feb 2010, 20:27
Avertismente: 5

Re: 1 AN DE RAILNET.RO!!!

Mesajde kdlehel pe 21 Oct 2010, 16:48

As vrea sa multumesc acceptul meu pe acest forum. Multumita tuturor din acest forum. Sa traiasca si forumul si voi acele oameni care din copilarie au ales aceasta pasiune. Indiferent de nationalitate sau de tip de om suntem pasionatii unei grupuri care indragesc aceasta indunstrie a transporturilor, ce este adevarat senzational. la multi ani baieti, la multi ani WWW:RAILNET.RO.
Avatar utilizator
kdlehel


Mesaje: 614
Membru din: 01 Noi 2009, 19:09
Localitate: Sandominic

Re: 1 AN DE RAILNET.RO!!!

Mesajde Goanga pe 21 Oct 2010, 17:37

Rilnet este un forum foarte reusit. Felicitari celor care au contribuit la dezvoltarea lui. La multi ani si la mai mare :dance:
Imagine
Avatar utilizator
Goanga


Mesaje: 135
Membru din: 19 Sep 2010, 17:09
Localitate: Alba Iulia

Re: 1 AN DE RAILNET.RO!!!

Mesajde DriverX pe 21 Oct 2010, 18:52

Long live Railnet.ro !! :banana-rock: :banana-rock: :occasion-birthdaymulticolor: :clap: :clap:
Avatar utilizator
DriverX


Mesaje: 37
Membru din: 17 Apr 2010, 12:44
Localitate: Oradea , jud Bihor , Romania

Re: 1 AN DE RAILNET.RO!!!

Mesajde TonyGFR pe 21 Oct 2010, 19:56

Urez si eu La multi ani! forumului si conducerii acestuia. Si la cat mai multe trenuri :)
Avatar utilizator
TonyGFR


Mesaje: 275
Membru din: 24 Sep 2010, 20:00

Re: 1 AN DE RAILNET.RO!!!

Mesajde danny96 pe 21 Oct 2010, 20:01

Foarte frumoasa istorioara forumului Dane..Felicitari.....La multi Ani ! :dance:
Avatar utilizator
danny96


Mesaje: 957
Membru din: 03 Mar 2010, 21:57
Localitate: Comanesti

Re: 1 AN DE RAILNET.RO!!!

Mesajde Vlad0012 pe 21 Oct 2010, 20:27

Am petrecut alaturi de voi aproape un an din care nu regret nimic,totul a foarte frumos chiar daca unii dintre pasionati care se cred mari si tari au contestat behement acest forum dar sa dovedit ca defapt ei sunt pielea p...
Sunt mandru ca sunt membru a acestu forum si am contribuit cu ce am putut la acest forum si in special la promovarea REGINEI 060-EA1-106


LA MULTI ANI RAILNET
ImagineImagine

Aleargă în vănt mănâncă şine
Şi electroni zvâcnesc în vene
Dar pulsul monstrului titanic,
E anonimul, un mecanic.
Avatar utilizator
Vlad0012


Mesaje: 539
Membru din: 04 Feb 2010, 22:28
Localitate: Timisoara

Re: 1 AN DE RAILNET.RO!!!

Mesajde EA033 pe 21 Oct 2010, 20:33

Ei, dragi prieteni iata ca a venit momentul sa scriu si eu ceva legat de acest moment.

Prea multe povesti nu va pot spune, insa am sa incerc sa sintetizez cateva ganduri aici, impreuna cu voi. Initial, cand s-a lansat Railnet.ro trebuie sa recunosc ca nici eu, asa cum nici multi altii nu cunosteam acest site, si deci nici cu ce se ocupa el. Ulterior, au aparut binecunoscutele lucruri care au consacrat cred eu intr-un fel unic acest site feroviar. Foarte multi au fost cei care au blamat acest colectiv pentru ceea ce a fost sau ceea ce este. Cred eu ca dincolo de toate acestea, importanta este pasiunea si nu felul ei de a o manifesta. Pentru ca, nu-i asa, daca iubirea sau frumusetea sunt relative si absolute dar mulate pe tiparul psihic al fiecaruia dintre noi, atunci cu siguranta si pasiunea cred eu ca are infinite feluri de manifestare.

Am admirat cu adearat aceasta activitate feroviara. Am considerat-o si o consider in continuare ceva inedit, iar transportul feroviar dupa parerea mea, este una dintre cele mai mari inventii realizate de omenire. Pe undeva,cu atat mai mult, ma bucur ca printre inventatorii ei de baza sunt si romani. "Virusul" la mine a aparut inca de la o varsta frageda, pe vremea cand obisnuiam sa calatoresc impreuna cu familia la niste cunostinte vechi din Oradea, iar acest lucru il faceam cu trenul. In gara din Oradea am vazut prima si din pacate ultima oara un 060-DD in actiune. Desi amintirile sunt foarte vagi, nu pot uita senzatia pe care o oferea motorul ALCO la turatie maxima, cand te aflai la 2-3 metri distanta de locomotiva.Tot in acea perioada, in gara Cluj Napoca, tin minte sumedenia de locomotive 060-DA asteptand cuminti la linia 1 sa-si inceapa serviciul.Dintre toate acelea, ma intrebam nedumerit de ce una era vopsita verde inchis si avea dunga galbena. Abia multi ani mai tarziu aveam sa aflu ce am vazut atunci : 060-DB-ul .Au urmat ani frumosi, in care am avut sa descopar incet incet toate "secretele" complexului Feroviar Brasov : liniile uzinale (astazi din pacate disparute), remiza industriala de la Tractorul, depoul de locomotive sau triajul de marfa.

Dintre toate, cel mai mult m-a atras dintotdeauna activitatea din triaj. Obisnuiam sa sa stau si sa admir ore intregi activitatea de triere de la cocoasa. Era ceva inedit sa vezi cum "curg" vagoanele pe panta de lansare iar apoi sunt dirijate, fiecare pe linia sa.Apoi, locomotiva de triere se retragea, prelua alte , si alte garnituri...era activitate zi si noapte.Acolo era locul, unde "luau nastere" nenumarate trenuri de marfa pe care le vedeam cu totii zi dupa zi, traversand neobosite muntii, batand campiile sub razele de soare ale verilor toride, ori indurand gerul greu, cuminti asteptand expedierea din gara, toate transportand diverse marfuri pe care pana la urma le folosim vrand, nevrand toti dintre noi.

Nici prima intrare in depoul de locomotive n-am s-o uit niciodata. Se intampla in 1997.Triajul fiind primul obiectiv pe care l-am "descoperit" singurel in plimbarile, in partea stanga nu prea se observa mare lucru, fiind intotdeauna plin de garnituri de marfa. Intr-una din zile insa,fiind putine trenuri in grupa D, am putut observa o sumedenie de locomotive si o cladire cu un arc de cerc din beton deasupra.Acela am crezut ca trebuie sa fie depoul, asadar n-am ezitat sa explorez. Ce pot sa spun este ca ceea ce am vazut acolo in acei ani, are foarte putine legaturi cu ceea ce este depoul astazi. Linii intregi de locomotive remizate, alte locomotive intrand si iesind din depou, si foarte, foarte multi oameni. Intotdeauna la intrare in depou, pe linia dotata cu balustrade si podete, erau 3-4 locomotive pe care mecanicii titulari le stergeau pana la luciu.Pe vremea aceea, fiind inca SNCFR, nu exista remiza de marfa de la cabina 6, locomotivele de marfa fiind remizate laolalta cu restul, asa cum este normal in marea familie de feroviari.

Din pacate ceea ce a urmat, a lasat un gust amar si a marcat cred eu negativ, intreaga istorie a caii ferate.Momentele 1998 si 2002 au eliminat partial si chiar integral foarte multe traditii, obiceiuri, activitati si mai presus, oameni de valoare din breasla Caii Ferate. Astazi din pacate feroviarii nu mai sunt asa cum erau odata, o familie, avand toti acelasi tel, aceleasi interese, avand ca motivatie in plus, ceea ce se numea odata, mandria de a apartine breslei de ceferisti. Acum, o parte a lor incearca sa atraga cat mai multe contracte de marfa, altii cati mai multi calatori...unii repara linii, altii se ocupa cu repararea locomotivelor sau a diferitelor utilaje. Nu mai exista cooperare si front comun pentru un tel comun. Acestea au fost inlocuite de dezbinare si de concurenta.Fiecare cauta interesul si profitul propriu. Nu mai exista preocupare comuna. Dincolo de toate acestea, avem in vedere, ca sistemul feroviar in ansamblu nu poate functiona fara niciuna dintre aceste ramuri. Daca e asa, atunci care dintre aceste ramuri,meserii sunt mai importante?...pot functiona ele oare una fara de cealalta ? Exista vreo ramura din Calea Ferata de care ne putem lipsi ?...

Probabil vor exista multi care vor spune ca atunci erau alte vremuri, iar lucrurile la Calea Ferata mergeau bine pentru ca erau favorizate de alti factori, alti oameni care acum nu mai sunt. Total gresit ! Timpurile erau la fel de nesigure, oamenii se confruntau exact cu aceleasi probleme ca si astazi, insa oamenii erau mai dispusi sa se daruiasca in ceea ce fac.Atunci conta enorm ca locomotiva cand iese la tren sa arate excelent si sa impuna admiratie, concurand astfel la imaginea comerciala. Astazi din pacate, conteaza ca face kilometrii si duce trenul, mai putin felul in care arata. Pe acest tipar psihologic putem face multe paralele si gasi o sumedenie de comparatii gen "de ce asa, cand se poate si asa?". Face parte si asta din natura noastra.

De ce am scris toate aceste lucruri ? Deoarece ele stau aproape la fel si la pasionatii feroviari, idee de la care plecasem. Trebuie sa recunosc, asa cum probabil cunosc si domniile voastre la fel de bine, ca pana sa apara internetul, fiecare dintre noi se considera unicul nebun care e pasionat de niste fiare. Intr-adevar, internetul a oferit sansa foarte multor pasionati de a interactiona, cunoaste si experimenta cate putin din pasiunea celorlalti. A oferit un prilej ca fiecare sa poata imparti celorlalti munca sa. A oferit sansa de a cauta si gasi informatii inedite din lumea feroviara, de a gasi imagini cu momente ce trezesc pentru unii amintiri asezate sub colbul uitarii. A mai oferit sansa de a lega prietenii si de a participa la fel si fel de activitati comune, fiecare dintre ele aducand un surplus de popularitate acestei pasiuni. Pana la aparitia internetului, citeam editiile tiparite al Jurnalului Feroviar, faceam zilnic plimbari cu bicicleta prin diferitele ramuri ale complexului feroviar din Brasov, ulterior prin 1999, am inceput timid si cu fotografiile. Modelismul l-am descoperit prin 2002, cand am avut ocazia de a citi cateva reviste germane de profil. Putin mai tarziu am intrat in posesia catorva vagoane de marfa (specialitatea mea), iar la scurt timp am inceput sa lucrez si eu.Nu-mi regret nimic din aceasta pasiune, cu atat mai putin timpul dedicat pana acum pentru ea. Au fost momente exceptionale, am avut ocazia de a cunoaste locuri, oameni de a pune piese-mamut in sertarul cu amintiri, de a imortaliza ceva ce astazi nu mai e. Putin cate putin s-au adunat multe, insa mai sunt de adunat si mai multe.

Pe site-ul Rainet.ro, imi propun in continuare sa impart cu voi pe cat posibil experienta mea de pasionat, materialele si documentatia dobandita de-a lungul anilor si de ce nu, sa ajut pe fiecare atunci cand are nevoie. Vreau ca pe acest site sa incercam impreuna sa punem cap la cap ceva ce in alte locuri nu este, iar daca pana acum site-ul a fost unic din motivele enumerate de Dani, vrem incet incet ca el sa devina unic pentru informatiile pe care le ofera publicului.

Acestea fiind spuse, eu urez acestui colectiv la multi ani, cat mai multe realizari si cat mai multa popularitate :)

Imagine
EA033


Mesaje: 408
Membru din: 26 Apr 2010, 21:12

Re: 1 AN DE RAILNET.RO!!!

Mesajde Dj_Jorj2007 pe 25 Oct 2010, 00:27

106 railnet.jpg
Eu sunt docotorul care iti pune pe suflet copci.
Avatar utilizator
Dj_Jorj2007


Mesaje: 205
Membru din: 31 Ian 2010, 14:16
Avertismente: 1

Re: 1 AN DE RAILNET.RO!!!

Mesajde Trifu22 pe 25 Oct 2010, 10:41

Pasiunea mea a inceput prin 1994, la varsta de cinci ani, cand bunicul meu ma ducea pe mine si pe Andu2100hp (bunicii sai stau peste drum de bunicul meu) la calea ferata pentru a vedea colosul monstru de fier mancand sine. Cu mult mai inainte, cand mama ma ducea la gradinita, trebuia sa traversam calea ferata si de aici bineinteles ca nu plecam pana nu vedea baiatul rasfatat un tren sau doua, intarziind astfel...

Prin 1996 incepusem sa merg doar eu si andu la calea ferata impreuna cu Eugen, Marin si Tibi (Eu, Tu, Asta si Ala), si stateam pana seara tarziu incat parintii nostri ne cautau disperati :lol:
In vremea aceea nu aveam nimic nici de filmat nici de fotografiat, insa, prin 1998, Andu a avut ideea trasnita de a lua un walkman si un teanc de casete ca sa "inregistram trenuri" (s-a mai dus un tren, s-a mai dus un minut din viata mea).

Ce pot spune, in atatia ani petrecuti pe langa calea ferata, zi de zi, aproape neincetat, am vazut multe si am cunoscut numeroase persoane.

A venit vremea in care prin 2002 s-a schimbat infrastructura feroviara, iar eu si Andu priveam uimiti la cat de producivi erau oamenii atunci, si cu cata pasiune si ardoare se muncea. Schimbau cam 300-400 de metri de cale ferata pe ora (sine, traverse, tirfoane, terasament, toate noi!)

Mai tariziu, am gsit si eu un site cu multe filme cu trenuri pe el, nu numai din Romania, ci si din strainatate numit YouTube, asadar mi-am facut cont si am pus acolo filmari facute din pasiune. Am gasit si cateva forumuri, dar acestea nu prezentau interes pentru mine pentru ca dadeau dovada ce comunism si ostilitate, asadar, din acel moment luasem decizia de a nu ma inscrie pe nici un forum.
Mai trecu ceva vreme, si ma contacteaza Daniel impreuna cu Vlad, dupa ce au vazut un clip pe canalul meu cu youtube despre forturile de pe centura Bucurestiului. Imi recomandase un forum Railnet.ro asadar, m-am inscris aici, din 27 Octombrie 2009, devenind al 9-lea membru al comunitatii.
Ne-am mai luat de unii de altii, si ei de noi, dar ne-am distrat, si inca am ramas prieteni si vom ramane.

Nu pot sa urez acestui forum, decat sa aiba armonie, sa n-aiba parte de probleme tehnice si "hackeri" si rog pe membrii acestuia sa-si aduca aminte de clipele frumoase traite aici cat si cele de pe langa si de pe calea ferta, la cat mai multe trenuri, si nu-n ultimu' rand, sanatate ca-i mai buna decat toate!
⇓⇓⇓ Accesează Radioreceptorul CFR ⇓⇓⇓
âš¡âš¡âš¡http://t22sys.noip.me/radio/cfr/ âš¡âš¡âš¡
♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
►►►Trifu22 Systems◄◄◄
Avatar utilizator
Trifu22


Mesaje: 2746
Membru din: 27 Oct 2009, 23:39
Localitate: Buftea, M300 km 14+600
Avertismente: 14

Re: 1 AN DE RAILNET.RO!!!

Mesajde Daniel pe 13 Ian 2011, 12:23

Ei bine, a venit vremea sa inchidem acest topic. Il voi inchide cu un gand pentru Noul An in care am intrat. Practic, Railnet.ro va lasa in urma multe dintre scandalurile de pana acum, si va trece intr-o noua etapa, una destinata cu precadere trenurilor. Scandalurile vor ramane exclusiv in zona forumului "Loc de dat cu capul" si practic nu vor mai fi publice, iar contributia mea la acel forum va fi nula! O exceptie va ramane totusi cazul "Train-Slim". Cu toti ceilalti declar inchis orice conflict si cred ca fiecare trebuie sa-si vada intr-adevar de bucatica lui de pasiune. Vor ramane cateva situri care nu vor putea fi promovate pe la noi, si cateva persoane pe care nu le mai primim pe forum, dar nici nu le mai agasam intr-un fel sau altul.

In rest, oricine are o nemultumire si-o va putea exprima exclusiv acolo, se va putea certa cu cine vrea, fara sa aiba pretentia ca eu sa ma implic de o parte sau de alta. Fiecare are supararile si nemultumirile proprii si are dreptul sa si l-e rezolve exclusiv in acel loc, pentru ca posibilele conflicte intre useri sa nu degenereze. Va veti racori acolo cat poftiti! :lol:

In rest, ne vom continua drumul anevoios prin mormanul de informatii disparate, din care vom incerca foarte atent sa recompunem povesti si date interesante referitoare la Calea Ferata. Vom incerca sa stingem pe cat posibil conflictele aparute accidental intre pasionati si angajatii Caii Ferate, pentru ca in definitiv nu facem nimanui vreun rau, iar ceea ce facem noi acum va ramane in memoria colectiva a multor generatii dupa noi, care in vremea cand nu vor mai fi trenuri vor privi poate cu nostalgie fotografiile, filmarile si descrierile noastre si vor schita un zambet de fericire. Numai atunci, dupa ce vom fi parasit demult aceasta lume trecatoare, vom descoperi ca nu am trait degeaba... :)

Revenind la subiectul nostru, vom continua sa promovam oamenii valorosi din acest domeniu, indiferent ca sunt pasionati de material rulant, istoric feroviar, fotografie, modele in miniatura sau modele 3D si de ce nu, profesionisti, angajati ai Caii Ferate. Vreau ca Railnet sa ramana si sa-si intareasca pozitia de promotor al valorilor din acest domeniu.

Ar mai fi multe de adaugat, dar ma opresc aici. Sper ca anul ce tocmai a sosit sa va aduca tuturor bucurii maxime, sanatate si multe impliniri in tot ceea ce doriti sa intreprindeti.

Daca simtiti nevoia sa completati cu ceva, sunteti cu totii invitatii mei pina la inchiderea in curand a acestui topic. Numai bine va doresc! :dance:
Avatar utilizator
Daniel


Mesaje: 9782
Membru din: 28 Oct 2009, 21:05
Localitate: Bucuresti
Avertismente: 1

Re: 1 AN DE RAILNET.RO!!!

Mesajde EA033 pe 14 Ian 2011, 03:07

Da, frumos scris, mie imi pare bine si nu-mi regret nimic de pe urma faptului ca am ales sa intru si sa activez pe acest forum, deoarece foarte multi dintre cei pe care i-am considerat in prealabil prieteni pe alte forumuri s-au dovedit a fi niste jigodii fara margini si de la care am primit tot ceea ce ma asteptam mai putin. Pana acum, desi au existat initial diferite neintelegeri, acest colectiv a fost singurul cu care am putut avea realmente ceva de impartit mai mult decat numai aceast simpla si ciudata pentru unii pasiune. Am descoperit aici oameni cu caractere adevarate si o spun cu cea mai mare sinceritate pentru ca nu sunt genul de persoana care sa adopte stilul radio sant si care sa scrie mesaje doar de dragul numarului. Am gasit aici oameni cu care am putut imparti bucurii, tristeti si care au fost capabili sa-mi fie alaturi atunci cand am avut nevoie.Asta cred ca spune multe despre cum ar trebui sa fie oamenii si nu sunt.

Faptul ca Rainet.ro este singurul forum care taxeaza marlania gratuita si prostul gust, am dedus ca deranjeaza dar asta nu va influenta cu nimic activitatea frumoasa si constructiva care a avut loc si care va avea loc aici pentru totdeauna. Este adevarat ca poate s-au facut si abuzuri cu mai multe conturi folosite la comun (gen Bubu, 50-065, Indusi, etc), insa cred ca este lucru mare ca cineva sa isi recuoasca greselile si sa fie capabil sa mearga mai departe in ciuda rautatilor care se spun. Eu ce pot sa zic...am cosiderat dintotdeauna ca exista oameni de valoare si poate caracterul meu sau culmea vietii face ca acesti oameni sa-i gasesc exact in locurile in care ma astept cel mai putin.

Sincer sa fiu, ma uit in urma, si ma trec niste ganduri de tristete, gandindu-ma ca au fost si alti oameni de valoare care au ales sa nu mai fie alaturi de noi, si asta ma doare destul de mult.Unul dintre cei pe care i-am apreciat foarte mult, si voi continua sa-i apreciez a fost Dj Jorj, care mie mi-a placut foarte mult si imi pare rau ca intamplarea a facut ca el sa fie acum alaturi de o alta comunitate care din punctul meu de vedere agreaza in mare parte non valoarea si minciuna.Pentru ca una din ideile mele in viata este ca niciodata nu e prea tarziu, ma gandesc ca intr-o buna zi lucrurile vor deveni ceea ce-au fost candva.

Dincolo de toate acestea, eu vreau ca Railnet.ro sa devina un forum puternic, in ciuda rautatilor si gratuitatilor care vin din multe directii, de obicei incerc si vreau sa cred ca rautatile sau neconcordantele de idei sunt de luat in seama doar atunci cand vin din parta oamenilor de valoare. De obicei incerc sa ignor si sa trec peste lucrurile rele care vin din partea unora fara valoare. Asadar eu voi fi alaturi de acest colectiv indiferent de ce va fi, si vreau sa cred ca si acest colecitv este alaturi de mine pentru ca doar impreuna putem face un pas inainte si putem deveni ceva frumos. Iar cu aceasta ocazie poate si altii isi vor da seama ca unde sunt mai multi valoare creste si vor intelege ca pasiunea si viata inseamna mai mult decat niste simple vorbe si rautati la adresa celor din jur.

Va doresc o noapte linistita !
EA033


Mesaje: 408
Membru din: 26 Apr 2010, 21:12

Re: 1 AN DE RAILNET.RO!!!

Mesajde Daniel pe 14 Ian 2011, 11:25

Ma simt obligat sa adaug si eu ceva aici: da, e adevarat ca au existat 4 conturi (nici 8 si nici "zeci" cum afirma altii) de pe care cu totii am intrat rand pe rand (inclusiv Jorj) si am facut bascalie de unii si altii, am ras, am glumit. Cu toate ca acei useri "fake" erau sarea si piperul pe forumul nostru, am decis sa depasim acea etapa care va ramane una simpatica in istoria forumului nostru. Macar noi avem curajul si puterea de a recunoaste aceste lucruri. Din pacate Bubu, Indusi, 50.065 si Mortiis si-au incetat existenta. Chiar daca unii ii regreta, noi am ars demult acea etapa si ne indreptam catre altceva de acum incolo. De ce aceasta schimbare? Pentru ca uitandu-ne prin lucrurile scrise despre trenuri, ne-am dat seama ca ceea ce am facut noi nu este de gasit pe alte forumuri similare, si nu sunt scrise lafel de bine si de frumos pe nicaieri. Am primit felicitari pentru aceste lucruri chiar si de la unii dintre dusmanii nostri. In definitiv, daca si un dusman te apreciaza pentru ceea ce ai scris, atunci de ce sa nu dam o sansa lucrurilor frumoase?

Cat despre Jorj, George cum imi place mie sa-i spun, eu raman la convingerea ca este un baiat extraordinar, un om de care la un moment dat m-am atasat enorm si tind sa cred ca nu am gresit cand l-am considerat asa. Din pacate aroganta si marlania de care a dat el dovada de la un moment dat pe forumul nostru (atitudine cu care moderatorii de pe Railnet nu mai au voie sa trateze userii de azi inainte!) nu-i apartin! Mare atentie! Pe George l-au stricat nemernicii, hotii, mincinosii si arogantii imbecili de pe train-sim.ro! Sper din tot sufletul ca intr-o zi George sa aiba puterea de a se desprinde de acea sleahta de dubiosi, condusi din umbra de un neterminat pe nume Mihai Eftimie (Piftimie, domnisoara Emacom) si de catre latraii lui: Remus Iancu (Dihonis, Embrionis, Wonder-Woman), Mihai-Aurel Dumitrescu(Gaurel sau Urecheatu), si alti cativa de pe acolo.

Fac un apel catre toti oamenii normali la cap sa paraseasca acel site/forum, pentru ca acolo fara sa exagerez cu nimica, este un loc infiorator, in care mintile si sufletele oamenilor sunt spalate, sterse, remodelate dupa bunul plac al nemernicului Mihai Eftimie, pentru care, nu am pic de respect!!! Eu va invit pe toti sa incepem o campanie impotriva acelui nemernic, si sa va spuneti toate necazurile pe care le-ati avut din cauza lui. In definitiv Eftimie Mihai este un refulat, un neterminat, un incapabil sa aiba o viata a lui, un nepriceput la nimic in definitiv care si-a gasit refugiul in scrierea gresita a unor fisiere .eng pline de erori si virusi din calculatorul propriu, pentru ca si aici e nevoie de mult creier, ceea ce domnu' Eftimie nu are fratilor! S-a dovedit de nenumarate ori cat de prost si incompetent dar si arogant este. Stiti bine ca absolut tot ceea ce a "creat" el in materie de MSTS sunt doar erori si furaciuni - vom veni cu dovezi in acest sens ori de cate ori va fi nevoie! In definitiv prostia si aroganta lui Gaurel, Dihonis precum si a altora a fost impusa de catre acest nemernic ce trebuie supus oprobiului public fara mila pentru tot ceea ce a facut si face in continuare. Eu va invit sa-l contestam atat pe el cat si mizeria de site pe care activeaza! E un om care face umbra pamantului degeaba!

Eu atat am avut de adaugat. Cu bine!
Avatar utilizator
Daniel


Mesaje: 9782
Membru din: 28 Oct 2009, 21:05
Localitate: Bucuresti
Avertismente: 1


ÃŽnapoi la DISCUTII DIVERSE

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Webdesign www, książki księgarnia internetowa podręczniki